Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Végveszélyben a ''gyöngyszem''?

„ Szabadhegy gyöngyszemeként” jellemezte lapunk még nyáron a győri József Attila utca 163. szám alatti házat. A váratlan sok csapadék azonban megártott az épületnek.
A telekhatáron álló, vályogfalú „parasztbarokk" ház szomszédságában a lakók már jó ideje testi épségükért aggódnak, mert a megbomlott tetőről a cserepet rendre az ő udvarukba sodorta a szél. Betoncserepekről lévén szó, nem akarták „félvállról" venni az „esedékes" tetőfedőelemet, ezért – miután a szomszéddal folytatott tárgyalásaik során a javítást célzó javaslataiknak nem lett foganatja – a hatósághoz fordultak.

Született is határozat, amely a tulajdonost a ledőlt kémény helyreállítására, a tető kijavítására és esőcsatorna felszerelésére kötelezte. A kéményfelújítás azonban sajnos igencsak ideiglenesre sikeredett, az átfogó tetőcsere helyett palával toldozták-foldozták meg a betoncserepek foghíjait, az esőcsatorna pedig oly módon készült el, hogy a csapadék fele-harmada juthat csak bele – már ahol egyáltalán van cserép és nem egyenesen a vályogfalat áztatja a tetőről leömlő víz.
Márpedig a vályognak a víz a halála, ezt még a laikusok is tudják, hát még az építési hatóság...

– A kisgyereket nem merjük már kiengedni az udvarra, de autóval sem szabad beállni, mert bármikor leeshet egy cserép, ne adj’ isten, ránk dőlhet a fal – panaszolja a szomszédban lakó édesanya.
Sürgetésükre tegnap a városi iroda képviselői ismét szemlét tartottak a helyszínen, ezúttal nemcsak a csapadékelvezetést, hanem az egész ház állagát vizsgálva. Félő ugyanis, hogy ha továbbra sem történik semmi, a szétázott falú vályogházat – „Szabadhegy gyöngyszemét" – le kell bontani, mielőtt összedőlne. A hatósági vizsgálat eredményére még visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió a győri állatkertnek?

Tapírház és törpevíziló-otthon épülhet abból az állami támogatásból, amelyre ugyan csak most írják ki a pályázatot, de elnyerésére jó esélye van a győri vadasparknak. Tovább olvasom