Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Végső visszaszámlálás az Árkádban

Húszezer embert vár a bevásárló- központ vezetése a győri Árkád péntek reggeli nyitására.

Kattintson a képre >>
Az elmúlt néhány napban éjjel-nappal dolgoztak a szakemberek, hogy minden üzlet elkészüljön a holnap reggel nyolc órai nyitásra. Hétfőn már szinte mindegyik helyiségben bent voltak a bútorok, sok helyen pedig az árufeltöltést végezték. Sőt, az emeleti műszaki áruház akár már hétfő reggeli látogatásunkkor kinyithatott volna, ott ugyanis már akkor az utolsó reklámtábláig és árcéduláig a helyén volt minden, s a személyzet is „egyenruhában" szokta az új környezetet.

Csillámpala és dizájnbútor

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>

Milyen lesz a győri Árkád? (2006-04-08) >>
Finisben az Árkád építése (2006-10-16) >>
A Strabagé az Árkád építése is (2005-01-17) >>
Az Árkád füzeteket, a Kika bútorokat ad (2006-04-24) >>
Az Árkád lesz a legnagyobb (2005-09-06) >>
Egy év múlva nyit az Árkád (2005-11-09) >>
Feketemunkások az Árkád építésén (2006-03-16) >>

Csütörtökön, amikor utoljára az Árkádban jártunk, az üzletek felét már feltöltötték áruval, igaz, a központi tereken és a belső helyiségekben még egyaránt meglehetősen kaotikus állapotok uralkodtak. Hegyi Ferenc centermenedzser szerint a látszat megtévesztő, hiszen már szinte csak a takarítási munkák vannak hátra, ráadásul az utolsó simítások már gyorsan mennek: egy kisebb üzlet feltöltését, a kirakatok elrendezését alig több mint egy óra alatt elvégzi a bennük dolgozó 5–6 ember.

A bérlők szemmel láthatólag sem ötletekkel, sem pénzzel nem spóroltak az üzletek belső kialakításánál; többségük igényes, érdekes belsőépítészeti megoldásokat vonultat fel; van, ahol csillámpala lapokból készült a belső falborítás, máshol dizájnbútorok, vagy éppen hatalmas fonott csillárok adják meg a hely hangulatát. Beüzemelték a különleges, mozaikkal és kézzel festett üveglapokkal díszített szökőkutat is, amely az Árkád központjában, a hatalmas üvegkupola alatt áll, s megérkeztek a Komszoltól a tereket díszítő növények is. Utóbbiak az alsó szinten 11 nagy és 44 kisebb „virágszigetet" alkotnak, míg a felső szinten húsz növénycsoport kapott helyet.

„ Garantálom, minden üzlet kinyit"

Felröppent a hír, hogy a százharminc üzlethelyiség közül több nem lesz kész nyitásra, így lesznek üzletek, amelyek zárt ajtókkal – pontosabban rácsokkal – várják majd a nyitást. Hegyi Ferenc centermenedzser azonban ezt cáfolta.

– Múlt héten még volt két olyan üzlet, amelyekben nem voltunk biztosak, hogy elkészülnek-e, de ma már biztos, hogy minden üzlet kinyit holnap reggel nyolckor – mondta a győri Árkád vezetője. A bérlőknek egyébként elemi érdekük sietni, hiszen a késlekedést a pénztárcájuk bánja, nemcsak az elmaradó forgalom miatt, hanem azért is, mert ha csak egyetlen napot is késnek a nyitással, jelentős kötbért kell fizetniük.

Húszezer embert várnak

Az Árkád ma este ünnepélyes, zártkörű rendezvény keretében nyitja meg először a kapuit, erre a „szűk körben tartott", állófogadással egybekötött eseményre közel 1500 embert várnak, köztük a győri polgármestert. A nagyközönség előtt holnap reggel nyolckor nyílnak meg a kapuk, amikorra az Árkád vezetése több mint húszezer embert vár. A megerősített biztonsági szolgálat mellett a rendőrség is nagy erőkkel lesz jelen a nyitáson, melyre természetesen mindhárom főbejáratot, valamint a parkolószint felőli bejáratot is megnyitják majd.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földijüknek segítettek Felpécen

Pénzadománnyal, ruhacsomagokkal több olvasónk is jobbot nyújtott annak a bajba került családnak,… Tovább olvasom