Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Végső búcsú a kicsi Nikoltól

Fehér ruhában volt a pap, gyermeket temettek. A kis Nikoltól vettek végső búcsút, aki négyéves korában, négy hónapnyi néma szenvedés után halt meg. A kislány búcsúztatóját az olvasók is segítették.

Elbúcsúztatták Ihász Nikolt, akinek szomorú sorsa annyi szívet dobogtatott meg, s az olvasók azért segítették a családot, hogy legalább el tudják temetni. Nikol tudattalanul küzdött, hatalmas életösztönnel kis mellkasában, négy hónapon át.

– Fehérben jöttünk – mondta a pap –, mert ez illik kis testvérünk ártatlan lelkéhez, így tudunk hozzá csatlakozni imádsággal – kezdte a Nikolért bemutatott misét Benkovich Ferenc plébános. Az altemplom megtelt gyászolókkal, s köztük végül elöl haladt az urnasír felé vezető úton Ihász Etelka, az édesanya, a két nagytestvér és a nagymama, aki szintén ápolta és vigyázta a kislányt az elmúlt nehéz hónapokban.

Benkovich Ferenc plébános és a ministráns fehérben állt az oltárhoz, mert ez való a kislány ártatlan lelkéhez. Fotó: H. Baranyai Edina
Benkovich Ferenc plébános és a ministráns fehérben állt az oltárhoz, mert ez való a kislány ártatlan lelkéhez. Fotó: H. Baranyai Edina

– Csak az jelent megkönnyebbülést, hogy ő már nem szenved – mondta nem sokkal a búcsúztató előtt Ihász Etelka. Szobája Niki dolgaival, játék konyhájával, lélektelenül maradt babáival együtt úgy áll, ahogy húsvéthétfőn hagyta, mielőtt megtámadták a visszafordíthatatlan epilepsziás görcsök.

– Még nem tudok a dolgaihoz nyúlni. A ruhái is ott állnak a szekrényben. Van, amit nem is hordhatott, mert nem volt rá idő. Az óvodájának is szeretnék majd adni belőle, de csak azokat merem odavinni, amiket a gyerekek nem ismerhetnek fel.

Súlyos földi problémák is tornyosulnak a kislány távozása után, amikre korábban már utaltunk. A juttatások meg- szűnnek, a fizetés az albérletre s a rezsire elég. Minden másra csak a 13 éves Kevin után járó családi pótlék és tartásdíj – összesen 40 ezer forint – marad, pedig drágának sem mondhatjuk a panellakást. Etelka abban bízik, hogy az önkormányzat rugalmas lesz, mivel elvileg ő még két évig nem pályázhatna szociális bérlakásra, 2006-ig ugyanis ilyenben lakott családjával.

– Kiköltöztünk akkor, mert bíztunk a jövőben, felvettük a lakáshitelt, ami csődbe vitt. Úgy voltam vele, hogy kapják meg a lakást inkább olyanok, akiknek nagyobb szükségük van rá. Most mi vagyunk azok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati választás 2014 - Népi kezdeményezést indít Győrben a DK

A belvárosi fizetőparkolás eltörlése, a tömegközlekedés fejlesztése és a hiányszakmákat tanulók… Tovább olvasom