Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Végre lefülelték a tolvajt?

Hívatlan éjszakai vendégek tartották nyugtalanságban a vámosszabadi zártkertek tulajdonosait nyáron. Nem a szúnyogok, nem is a denevérek: kétlábú betolakodók fosztogatták a hétvégi házakat.
Vittek mindent, ami egy feltételezett orgazda számára értékesíthető volt: fűnyírót, sövénynyírót, kapálógépet, permetezőgépet, szerszámkészletet, áramfejlesztőt, szivattyút, hűtőt, tévét és ami még mozdítható... Szalóky Tibor, akinél a betörők több alkalommal is „tiszteletüket tették", több mint félmillió forintra becsüli eddig elszenvedett kárát. A közelében lakó Márfi István, Bárkányi Mihály is tekintélyes listát állíthat össze az eltulajdonított használati tárgyakból.

A szokás rabjai

A hívatlan látogatók olyan gyakorisággal látogatták a víkendházakat, hogy tulajdonosaik már bizonyos szokásaikat is megfigyelhették.
– Legszívesebben csütörtökről péntekre virradó éjszaka dolgoztak – állítja Bárkányi Mihály.

– Előre feltérképezték a terepet, honnan mit lehet elvinni, és ha két azonos tárgyat – például két fűnyírót – találtak, akkor természetesen az újabbat választották.
– Egy lopott Trabant kombival járták a kerteket – teszi hozzá Szalóky Tibor. – Ezt azért tudjuk, mert egyik alkalommal annyi holmit zsákmányoltak, hogy a Trabant hátsó ülését egyszerűen kidobták a kocsiból, hogy elférjenek. Egy másik alkalommal pedig éjszaka a győrzámolyi polgárőrök tartóztattak föl egy defektes gumival közlekedő Trabantot, ám a vezetőjének sikerült kereket oldania.

Aztán szűkült a kör

Ahogy az adatok gyűltek, úgy szűkült a lehetséges elkövetők köre. A rendőrség látókörébe került egy személy, az ő szabadulását követően kezdődtek a betörések a vámosszabadi zártkertekben. A feltételezések szerint ő lehetett a bűncselekmények értelmi szerzője, két alkalmi segítője pedig afféle alkalom szülte tolvajként csatlakozott hozzá.
Hiába sejtették sokáig, hogy ki lehet a betörő, kevés volt a bizonyíték. Nemrég azonban hírt kaptak a rendőrségről: egyik akciója során lebukott a régóta figyelt személy. A jelenleg zajló eljárás során fény derülhet egyéb cselekményeire is.

Ezentúl őriztetik

Tény, hogy a vámosszabadi zártkertek tulajdonosai egy ideje viszonylagos nyugalomban élnek. Igaz, tesznek is érte: elhatározták, hogy éjszakai járőrszolgálatra szerződést kötnek az egyik biztonsági céggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győriek várják leginkább a digitális kort

Türelem és kitartás, összeköttetések, megvesztegetés: a kutatások szerint az emberek nem… Tovább olvasom