Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Végre elérhető az államkincstár

Régió - Már működik a call-center, amelyen keresztül remélhetőleg könnyebb lesz elérni az államkincstárt – ez a jó hír. Az már kevésbé, hogy a Győrbe került osztrák–magyar nemzetközi családtámogatási kifizetések tömegében tetemes a késés.
A Magyar Államkincstár (MÁK) nyugat-dunántúli regionális igazgatóságát éveken át nehezen vagy egyáltalán nem érték el az ügyfelek – erre panaszkodtak olvasóink az SMS-rovatban, amelyeket az egyik érintett összegyűjtött és panaszt tett az ombudsmannál. A vizsgálat nem hozott elmarasztaló ítéletet, ám eközben az államkincstár országos főhatósága szervezni kezdett egy call-centert, amelytől az országos probléma enyhülését várták.

A tesztidőszak letelt, már üzemel az egri központ, amelyet négy számon lehet hívni: 1/452-2910, 2-es menüpont, 30/344-0045, 70/460-9005 és 20/881-3535. A központ a családtámogatási ügyekkel kapcsolatban helyben ad választ, osztrák–magyar nemzetközi ügyek esetén Győrt kapcsolja (néhány nap múlva él csak ez a lehetőség), míg más országok viszonylatában Budapesten veszik fel a telefont.

A call-center a remények szerint tovább enyhíti az ügyfélszolgálatok forgalmát. Fotó: B. A.
A call-center a remények szerint tovább enyhíti az ügyfélszolgálatok forgalmát. Fotó: B. A.

Takács Tibor, a győri regionális MÁK irodavezetője a Kisalföld kérdésére elmondta: a megyénket érintő családtámogatási ügyek a regionalizációval nemrég végleg Szombathelyre kerültek, ez régiónkban 160 ezer családot érint. Az elérhetőség megkönnyítésére néhány hete ügyfélhívót vezettek be a Szabolcska utcai igazgatóságon, valamint megerősítették a szolgálatot, melynek köszönhetően csökkent a várakozás. Ennek ellenére az irodavezető azt kéri, lehetőleg levélben keressék ügyfeleik a hivatalt, a nyomtatványok ma már egyszerűen kezelhetők, eredetiben semmilyen iratot nem kérnek, és ha hiánypótlásra van szükség, azt mindig időben jelzik. Telefonon csak a call-center számait tárcsázzák, Győrben közvetlenül nincs senki, aki fogadná a hívásokat.

A hazai családtámogatási ügyek regionalizációjával egy hete Győrbe kerültek az egész ország osztrák–magyar nemzetközi családtámogatási kifizetései. A jelenlegi adatok szerint nagyjából ötezer család érintett ebben, de ennél több is lehet. Egyelőre problémát jelent, hogy tetemes a késések aránya, számszerűen ezek száma elérheti a háromezret. Takács Tibor reméli, hogy tavaszra sikerül rendezni minden elmaradást. A hazai családtámogatási ügyeket egyébként késedelmek nélkül adták át Szombathelynek.

Az ügyfélhívóval csökkent a várakozás a Szabolcska utcai igazgatóságon.

Olvasóink írták

  • 1. lions 2009. február 15. 19:01
    „Ausztriai adó és családipótlék ügyintézést vállalok tel:0630 3969 276 e-mail:ausztriaiado@vipmail.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Last minute: felsőoktatási felvételi!

Győr – Már csak pár nap, s dönteni kell a felsőoktatási jelentkezésről. Összeállításunkból a… Tovább olvasom