Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Végleges helyen a vándorserleg

Győr - A napokban tartották a népdaléneklési minősítő verseny megyei döntőjét a Zichy-palotában. A Timaffy László néprajztudósról elnevezett vándorserleget idén (is) a csornai Széchenyi-iskola kapta.
Rangos zsűri – Timaffy Lászlóné, Barsi Ernő néprajztudós, Szarka Gyula, a Ghymes együttes vezetője, Váray Tamás zenepedagógus és a szervező, Pálfalvi A. János megyei ének-zene szaktanácsadó – hallgatta meg annak a száz gyereknek a színvonalas produkcióját, akik a „Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny megyei döntőjébe jutottak. A három műfaji kategóriában – szólóének, kisegyüttes, népdalkör – meghirdetett verseny célja a tehetséggondozás mellett a bartóki-kodályi hagyományok ápolása, a néphagyományok, népdalok megismertetése, népszerűsítése, elsősorban az általános iskolás diákok körében.

Rangos zsűri előtt Gombás Veronika rábacsécsényi kisdiák bizonyítja népdaléneklési tudását a Győrött rendezett megyei döntőn.
Rangos zsűri előtt Gombás Veronika rábacsécsényi kisdiák bizonyítja népdaléneklési tudását a Győrött rendezett megyei döntőn.

A rangos versenyen évek óta megemlékeznek Timaffy László néprajztudósról is, tiszteletére vándorserleget alapítottak, amit idén harmadik alkalommal, így végleg a csornai Széchenyi-iskola népdalosai és tanárnőjük, Szabó Rita vehetett át, aki „a megye legjobb felkészítő tanára" címmel is büszkélkedhet. A győri megmérettetés legjobbjai április 4-én Budapesten, a Néprajzi Múzeumban, az országos döntőn képviselik a megyét. A felkészítők reménye szerint az eddigiekhez hasonló sikerrel: tavaly például minden résztvevő legalább dobogós hellyel, sőt volt, aki kiemelt arannyal tért haza.

Pálfalvi A. János a verseny sajátos „hozadékaként" említette, hogy szoros kapcsolat alakult ki a verseny énekesei és a Ghymes között. A széchenyis népdalkört például meghívták klubjukba, ahol a csornai diákok közösen léptek fel az Európa-hírű együttessel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A keresztút a művész kivételes ajándéka

Győr - A legnagyobb kihívást Jézus szenvedésének ábrázolása jelentette. Kónyáné Kovács Ildikó két… Tovább olvasom