Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Végleg elutasították a fellebbezést

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság kedden jogerősen helybenhagyta a területi választási bizottság vasárnapi határozatát, amelyben elutasították Szijjártó Péter fellebbezését.
Beszámoltunk róla: Szijjártó Péter országgyűlési képviselő hétfőn felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a megyei bírósághoz, mivel a területi választási bizottság vasárnap elutasította fellebbezését, amely a szavazatok újraszámlálására irányult a 3. számú győri országgyűlési egyéni választókerületben. A politikus mindezt a kis különbséggel, valamint azzal indokolta, hogy két szavazókörben rossz helyre számítottak be szavazatokat, illetve egy szavazókör urnája megsérült.

Szijjártó az országgyűlési választások második fordulójában a második helyre került a győztes Balogh József (MSZP) mögött, ugyanis 127 szavazattal kapott kevesebbet riválisánál.

A megyei bíróság tanácsa a kérelmet tegnap jogerősen elutasította. Az indoklásban az szerepel, hogy a kifogásolt 35-ös szavazókörben ötször, a 40-esben háromszor számolták meg a szavazatokat, és miután a tévedést észrevették, a hibát a jegyzőkönyvben is korrigálták. A bíróság utalt arra, hogy az egész választókerületben kevés volt az érvénytelen szavazatok száma – szám szerint 75, ami kisebb, mint a két jelölt közötti különbség.

A tanács megemlítette azt is, hogy a 32-es szavazókör urnájának zárásával és szállításával kapcsolatos kifogások nem tartoznak jogorvoslati körébe. A felvett jegyzőkönyv tanúsága szerint egyébként a három urna közül az egyiknek mindkét oldalán elszakadt a zárócímke, azonban az urna szalagos lezárása és az azon lévő zárócímke érintetlen maradt. Rögzítette a dokumentum azt is, hogy a bizottság tagjai elmondták: az urna a gépkocsiba beszállításkor sérült meg, és a zárócímkék a szállítást megelőzően még épségben voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák hitel: nem olcsóbb, de rugalmasabb

Egyre több magyar fordul hitelért osztrák bankhoz, Sopronban pedig szinte az össze hitelezésre… Tovább olvasom