Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Végleg elfogyott a türelem

Mintegy harminc személygépkocsival demonstráltak péntek délután Győr-Révfaluban a helyiek, akik a vámosszabadi határátkelőhöz vezető 14-es főút nagy forgalma ellen tiltakoztak. Elkerülőút építésére kívánták felhívni az illetékesek figyelmét.
Nincs nyugalmuk a környék lakóinak a nagy forgalom miatt. A zaj éjszaka is elviselhetetlen, repednek a házak falai.
A győr-révfalui Galántai úton, a vámosszabadi határátkelőhöz vezető 14-es főút városból kivezető szakaszán, mintegy harminc személygépkocsival tiltakozva lezárták a fél útpályát. A Kertész, Zempléni és Galántai utcákban lakó, mintegy száz-százötven család tavasszal már szervezett demonstrációt, ám szószólójuk, dr. Feledi István tegnap úgy nyilatkozott, annak nem volt foganatja.

A határátkelőhöz, illetve onnan Győr felé, naponta ezer gépkocsi robog át Révfalunak ezen a fontos útszakaszán. Nincs nyugalmuk a környéken lakóknak, a zaj elviselhetetlen, repednek a házfalak. Elkerülőútra lenne szükség, s Feledi doktor szerint a város nem partner ennek kiharcolásában.

A demonstráción megjelenő Eredics Imre, Győr alpolgármestere ezzel szemben a helyiek szinte minden észrevételével egyetértett. Mint elmondta, a 14-es főút úgynevezett TIR-útvonal. P ugyan kezdeményezte a közlekedési hatóságoknál a kamionok más útra való irányítását, de mert nemzetközi útvonalról van szó, ezt csak nemzetközi szerződések módosításával lehetne elérni. Végleges megoldást a révfaluiak jogos panaszára a Győrt északról elkerülő útvonal megépítése adhat. Ehhez még jó néhány évre szükség lesz, addig megoldásnak marad a zajvédő fal megépítése.

A demonstráción megjelentek közül a Galántai úti Tóth László azt mondta, sok év után érthető, hogy elfogyott a helyiek türelme. A csak neve szignójának közlését kérő F. Cs. azt mondta, tiltakozik a többiekkel együtt, de már nem bízik a megoldásban, ezért kiköltözik majd családjával a városból. A kételkedők között az egykori rábás Pákai Elek mondta azt, bízik benne, hogy a mostani demonstráció nem marad hatástalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás király és Győr

Az ellenzéki polgári frakció Mátyás király és az okos lány meséjéhez hasonlította Győrt, ahol a… Tovább olvasom