Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Véget ért a téli fesztivál

Karácsonykor véget ért a győri Téli Fesztivál, amely idén is bővelkedett látványban, eseményekben.
Hatodik alkalommal nyílt meg Győrben – még november 26-án – a téli vásár és fesztivál, s az elmúlt egy hónap látványban, szórakoztató és emlékezetes eseményekben egyaránt bővelkedett. A kínálat gazdagabb volt az egy évvel korábbinál, s jövőre a szervezők szándéka szerint és tapasztalatai alapján még tovább színesedik. Voltak „népünnepély" jellegű köztéri rendezvények és igényes kulturális produkciók, gyakorlatilag minden korosztály és más-más érdeklődésű réteg is megtalálta a kedvére valót.

Az éppen csak véget ért rendezvénysorozat szakmai értékelése még érthetően nem készülhetett el. Tény azonban, hogy a város közönsége, s az idelátogatók (köztük például a női kézilabda EB résztvevői) úgy vélik, Győrnek jók az ilyen események. „A fesztivál csodája nemcsak a fény és a csillogás, hanem a tartalom is. Az idei három hét alatt negyvennél több programból válogathatnak az érdeklődők" – írtuk még az előkészületek során. A „visszajelzések" zömmel pozitívak voltak. A vásár és fesztivál talán egyetlen része kapott lapunkban is olvasóinktól kritikát: a Széchenyi téri állatsimogató. A gyerekek imádták ugyan, ám néhányan hozzánk küldött SMS-üzenetükben jelezték, hogy sajnálják a csupasz betonon ácsorgó állatokat... A tapasztalatokhoz tegyük még hozzá: az időjárás is zömmel kedvezett a szabadtéri produkcióknak, hóvihar, zimankó nem zavarta a fesztivált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a helyi vállalkozások nyertek

Egy szegedi cég építi meg a Rába-telephelyen épülő Árkád bevásárlóközpontot. Győr egyik legjelentősebb beruházásáról így lecsúsznak a helyi cégek. Bár teljes csendben, de – úgy tudjuk – a napokban eldőlt, ki építi meg a Rába rt. Budai úti telephelyére álmodott Árkád Üzletközpontot. A három esélyes pályázó közül kettő volt győri, de nem helyi cég nyerte meg a pályázatot. Tovább olvasom