Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Véget ért a módszertani megbízatás

Győr - A megyei közgyűlés 9 éve a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthont bízta meg a szociális módszertani feladatok ellátásával. A megbízatás július 1-jétől, a feladatkör regionálissá válásával megszűnt.
A szociális és munkaügyi miniszter egyik áprilisi rendeletével hét regionális módszertani intézményt jelölt ki az országban, feladataik ellátására pedig pályázatot írt ki. Pályázata alapján a nyugat-magyarországi régió módszertani munkáját a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény nyerte el.

Kara Ákos, a közgyűlés alelnöke meghívására tegnap a megyeházán Makra Ottó, a táplánypusztai otthon igazgatója számolt be az elmúlt időszak munkájáról, eredményeiről. Kiemelte: a módszertani tapasztalatok gyűjtése nem kilenc, hanem huszonegy évre nyúlik vissza, eredetileg ekkor jött létre a központ. Munkájával összefogta és értékelte a személyes gondoskodást igénylő valamennyi megyei szociális intézmény tapasztalatait, a lehetőségekről rendszeresen évi tájékoztató füzetet adott ki.

– A feladatkör regionálissá válásával a hatékonyság került veszélybe, hiszen több száz kilométeres távolságokat kell áthidalni a kapcsolattartáshoz – jegyezte meg Makra Ottó. Hozzátette: megyei szinten éppen ezért szakmai munkaközösségek formájában igyekeznek továbbra is fenntartani az intézmények közötti kapcsolatot.

Kara Ákos alelnök a tájékoztatón a módszertani feladatokat elnyert győri intézménynek sikeres szakmai tevékenységet kívánt, megjegyezve, hogy a megyét eddig semmilyen formában nem keresték az eddigi tapasztalatok, eredmények átvételével kapcsolatban.

A Kisalföld kérdésére Makra Ottó elmondta, a módszertani központ a működtetők számára nem elsősorban anyagi előnyökkel, hanem szakmai presztízzsel jár.

A megbízatást elnyert szervezet első lehet az információszerzésben, illetve a rendeleteket, törvénytervezeteket is véleményezheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukott a Comenius program?

Győrújbarát - Több szülő felháborodva hívta szerkesztőségünket: tudomásuk szerint ugyanis 18 ezer… Tovább olvasom