Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Védik a vízkészletet

Vízbázisok diagnosztikai vizsgálatát végzik a Rába és a Duna mentén; az uniós támogatással megvalósuló projekt a jövőbeni vízigények kielégítéséhez szükséges vízkészletek védelmét szolgálja.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében közel 191 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a vizsgálatok lebonyolítására. A munkálatokat Vének, Ács, Mérges mellett, valamint Árpás és Kisbabot határában végzik. Ezekben a térségekben kívánják a meglévő vízkészletet megvédeni a szennyeződésektől. Ennek érdekében megállapítják sérülékenységük mértékét és meghatározzák azokat az intézkedéseket, amelyek biztonságba helyezésükhöz szükségesek.

A kijelölt távlati vízbázisokon ivóvíznyerésre alkalmas felszín alatti vízkészlet áll rendelkezésre. Ezek a vízbázisok azonban sérülékeny földtani környezetben vannak, emiatt a vízkészlet ki van téve a felszíni szennyeződés veszélyének. A védelmi intézkedések az érintett vízkészletek jó állapotának megőrzését és a szennyeződés megakadályozását szolgálják.

A terepi munkák tavasszal kezdődtek, a geofizikai vizsgálatok már befejeződtek, s most zajlik a szennyező források fúrásos feltárása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a mórás újságíróképzés

A gyakorlaté lesz a főszerep a Móra-iskolában szeptembertől megújuló újságíró-szakképzésben. Tovább olvasom