Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Védelmi bejárást tartottak a gönyűi erőműnél

Az elmúlt két esztendőben felépült, s hamarosan megkezdi működését Gönyűn a kombinált ciklusú erőmű, amely a hatályos jogszabályok alapján a Seveso-eljárás hatálya alá tartozó ipari létesítmény.
Rendelkeznie kell külső védelmi tervvel és megfelelő lakossági tájékoztató kiadvánnyal. Ezek kidolgozásának folyamatában tartottak helyszíni bejárást, majd megbeszélést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei és a település polgármestere, Major Gábor a falu érintett területén.

Az igazgatóság védelmi tervet készítő szakemberei helyismeretének elősegítése érdekében dr. Korényi Zoltán, az E.ON Erőművek Kft. projektfejlesztési igazgatója részletes tájékoztatást tartott az erőműben, ismertetve a létesítmény vezetése és a kivitelezők által – az elérhető legmagasabb szintű biztonság érdekében – megtett intézkedéseket.

A helyszín és a hatásterület pontos megismerése után következik a védelmi terv és a lakosságot tájékoztató anyag végleges formába öntése, illetve a tervnek a jogszabályban meghatározott szervekkel való véleményeztetése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időnként nézzünk bele a szemetesünkbe!

Érdemes időnként kukánkat kiborítani és gyors elemzést végezni, rögtön rájövünk, mivel spórolhatunk.… Tovább olvasom