Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Védegylet: Audi alapkőletétel védett területre

A Védegylet a természetvédelem gyászos napjának nevezte az Audi július 7-i alapkőletételét.

A számos helyszín közül az Audi éppen azt az európai jelentőségű, kiemelt természetmegőrzési területet kérte és kapta az autógyárához, amelyen ma még több mint száz védett és fokozottan védett állat és növényfaj található. A Védegylet a természetvédelem gyászos napjának nevezte az Audi július 7-i alapkőletételét, hiszen lett volna más helyszín a gyárnak Magyarországon.

Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon egy multi arra a területre bökhet rá hazánk térképén, amelyikre akar, amelyik a legtöbb profitot jelenti, akkor is, ha az természetvédelmi oltalom alatt áll. Még felháborítóbb, hogy ebben a magyar állam és az Európai Unió is tettestárs volt. Még most sincs késő: az évekig tartó, több lépcsős beruházás még most is módosítható.

Budapest, 2011. július 7. Kiadó: Védegylet

Olvasóink írták

 • 15. tótbéla 2011. július 14. 11:40
  „Nem laktanya volt Ákosom, hanem lőtér.”
 • 14. pancser 2011. július 08. 22:05
  „A Védegylet meg a hasonlók lassan de biztosan megutáltatják magukat. Elég kárt okoztak eddig már.”
 • 13. janika 2011. július 08. 19:50
  „Az új cukor gyárakat mikor látogatja meg a Viktorunk? Majd, ha lesz a boltokban az általa ígért olcsó cukor?”
 • 12. gralaci 2011. július 08. 16:02
  „A védegylet nevű gittegylet kőbe véste, pattintott szerszámmal levelét, vagy szánalom irományukhoz felhasználtak papírt, villanyáramot és igénybe vették a postai szolgáltatást?”
 • 11. vanessa 2011. július 08. 15:16
  „Aranyközéput, még csak annyit, hogy azoknak az embereknek és családjuknak is élniük kell,menjél el ,nézd meg hogy magyarok hogy védik a természetet!!!!utána irjál hülyeségeket, ne a gép mellöl okoskodj, hanem menjél ki és láss ne csak néz!!!!!”
 • 10. vanessa 2011. július 08. 15:12
  „szép napot!Aranyközéput!nem az AUDI miatt rohad minden, hanem az elhanyagoltság és a nem törömdömség miatt, Nézzél körül,hogy mit müvelnek a MAGYAROK!Neked nem érdeked, hogy az embereknek munkájuk legyen?,mindenk pénzből él.Amugy az AUDI többet tesz a környezetért mint sok magyar gyár, ég és föld a különbség köztük.ellelhet menni megnézni,”
 • 9. G.Akos 2011. július 08. 14:32
  „Nos , hol volt ez a védegylet amikor a fent említett terület még Szovjet laktanya volt. Nem tudom persze, hogy az elvtársak milyen örökséget hagytak a területen amiért természetvédelmi területnek lehetett nyilvűánítani. De úgy érzem a védegylet széllel szemben nagyon nem merészelt vízelni. Persze megértem, hogy az autógyártásban van a pénz és fel sem merül bennem a gondolat , hogy esetleg anyagi megfontolásból támadják a munkahely teremtést. Valamint javaslom, hogy a tisztelt Budapesti természetvédők söprögessenek a saját házuk táján a győri ügyeket meg bízzák a győriekre.”
 • 8. alacska 2011. július 08. 11:39
  „Ilyen szervezetekre mint a védegylet nincs szükség ! Ezek az egész ország termőterületét, legelőjét védetté nyilvánítanák, mert van benn egy-két szál ez -az ! Nagyon sok védetté nyilvánított terület egy gaztenger, holott lehet, hogy kitünő termőterület, csak hát találtak egy pár kökörcsint, vagy árvalányhajat .... stb. Virul az emiatt elhagyott területeken a parlagfű ! Lassan ezekkel az ügyekkel. Magyarországon elsődleges a munkahely- nem az egy-két mezei pocok, vagy iylen-olyan indokkal védetté nyilvánított giz-gaz !”
 • 7. Megakrieger 2011. július 08. 08:28
  „Szerintem is fontos a természetvédelem, de azzal ártottak a legtöbbet az egész ügynek, hogy annak idején mindent természetvédelmi területnek nyilvánítottak, hogy kapjanak utána eu-s támogatást így elérték azt, hogy senki sem veszi komolyan a védett területeket. Ehhez jön még, hogy a természetvédők tekintetében is túl gyakran merül fel, hogy ellenérdekelt, sok esetben külföldi felek mozgatják őket (pl. libamáj ügy), persze az is lehet, hogy csak így van beállítva az egész, hogy elhiteltelenítsék a természetvédelmi mozgalmakat. Én nem tudom, de élek a gyanúperrel, hogy az embereket úgy vezetik meg, ahogy akarják.

  Sajnos a mai helyzetben az embereknek nagyon meg kell becsülni a munkahelyeket, mert nem sok választásuk van. Az audi nagyon sok család megélhetését biztosítja a megyében, és ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. De azért ne áltassuk magunkat: az audi sem a mi két szép szemünkért van itt, hanem kőkemény gazdasági érdekből és ez az üzlet azért neki a legjobb!

  Az uniós jogról és a gazdasági érdekekről meg csak annyit, hogy ha a kisembernek kötelessége van, akkor lobogtatják a törvényt, ha valami joga származna belőle, akkor meg már nem számít. Ne áltassuk magunkat azzal, hogy egyenlőség, szabadság van, mert ez csak álca.

  És igaz ez a természetvédelmi szempontokra is: addig hangoztatják a természetvédelmet, amíg reklámnak jó, aztán ha valamilyen érdekbe ütközik meg látványosan megfeledkeznek bármiről.”
 • 6. AranyKözépút 2011. július 08. 08:05
  „Korlátoltak vagytok, aztán rinyáltok, amikor a házatokat megrongálja egy tornádó, amikor a szárazságtól tüzek keletkeznek, amikor árvizek vannak. Hát ti ezt érdemlitek.
  2000 munkahelyért tönkreteszik a jövőt. Ez az igazán szűklátókörűség. Ja persze, most csak ez a terület, most csak amaz. Rohad a gyárváros, az olajgyár stb. MAjd rohadni fog ez is pár évtized mulva, de akkor a kipusztított fajok, növények már nem fognak regenerálódni. Szánalmas.Erre nem lennék büszke.”
 • 5. nasi12 2011. július 08. 00:41
  „Az a gyanúm, hogy a védegylet, külföldi érdekek képviselete a Magyar érdekek ellenében.
  Bős-Nagymarosi erőmű, és a Duna Szlovák tulajdonba való átjátszása, szintén egy ilyen hazaáruló cselekedet volt.
  Jelenleg a Szlovákok elviszik a Duna vizét előlünk, sőt a megtermelt áramot is.
  Bezzeg az akkori hős zöldek most lapulnak.
  Lehet, hogy az akkor kapott júdáspénzt számolgatják még mindíg?”
 • 4. Prérifarkas 2011. július 07. 23:33
  „Hát itt nincs több mint száz "kihaló" félben lévő faj.”
 • 3. csakbenéztem 2011. július 07. 22:48
  „Prérifarkas: http://edktvf.zoldhatosag.hu/kozerdeku/AUDI/02_termved/05_mell-Hatasbecslesi_dokumentacio.pdf”
 • 2. Prérifarkas 2011. július 07. 22:28
  „Sorold fel ki tudja milyen védegylet melyik az a több mint száz védett és fokozottan védett állat és növényfaj?
  Várom a választ -"hiszen lett volna más helyszín a gyárnak Magyarországon." a hol kérdésre?
  Most már komolyan mondja meg valaki mitől védett egy terület? Valahol van valami zöld és akkor ez elég hozzá?
  Szerintem induljon a védegylet és szedje a szemetet a erdőn mezőn, akkor tevékenyen részt vehet a zöld védelmében.
  Szálljanak már le erről a témáról végre, mert szerintem a munka az fontosabb jelenleg ezen a területen.”
 • 1. Hedon 2011. július 07. 20:04
  „Na ők is abból az alomból valók mint az alábbi "természetvédő"

  Zsarolták a győri Audit? Egy multicég jelentette fel a természetvédőt

  A Magyar Hírlap információi szerint azzal gyanúsítják Zs. Ferencet, hogy elállt volna a bírósági keresetektől, ha a beruházó anyagi támogatásban részesíti. Erre azonban a gyár nem volt hajlandó, hanem - a lap szerint - feljelentette Zs. Ferencet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei Jobbik: külföldi kézben a határmenti földek

A Jobbik szerint Győr-Moson-Sopron megye határ menti földjeinek 60 százaléka már külföldi kézben… Tovább olvasom