Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Védd a hazait! Borkai Zsolt Bajnainak írt

Győr - A magyar termékeket támogató akció újabb állomásaként a kezdeményezéshez csatlakozó cégek és vállalkozásokfelhatalmazásával Borkai Zsolt győri polgármester levelet írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek.


"Magyarországnak szüksége van arra, hogy társadalmi összefogással, valamennyi rendelkezésre álló eszközzel támogassuk az országban előállított magyar termékeket. Az ország jelenlegi helyzetének javítása érdekében együttes cselekvésre van szükség.

A közös cél érdekében az államnak, az önkormányzatoknak, a gazdasági élet szereplőinek és a társadalmi szervezeteknek egymást segítve kell fellépniük" – írta a politikus.

Szerinte minden hazai termékre költött pénz duplán megtérül: munkahelyeket tarthatunk meg, ami a segélyek iránti kisebb igény mellett pótlólagos adóbevételeket is biztosít. A polgármester arra kérte a kormányfőt, tegye meg a szükséges lépéseket – beleértve a jogszabály-változtatási előkészületeket is – azért, hogy a kezdeményezés elérje célját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Borkai Zsolt márciusban Győr legerősebb hazai tulajdonú cégeivel (a Rábával, a Graboplasttal, a Jankovits Hidraulikával és a Borsodi Műhellyel) közös megállapodást írt alá arról, hogy együttesen lépnek fel a kormánynál a magyar ipar védelmében.

A kezdeményezéshez néhány hét alatt tucatszám csatlakoztak cégek, civil szervezetek és gazdasági érdekképviseletek.

Olvasóink írták

 • 13. tibi-a 2009. április 25. 22:37
  „Borkai ! -idáig hol éltél?

  Úgy hittem komolyabb ember, de eddigi ténykedése ellenkezőjét mutatja!”
 • 12. tibi-a 2009. április 25. 22:19
  „Te okoskodó ámde hülye: 5 és 7-eske!

  Ahonnan a MIÉP 25 milliót, onnan a Fidesz 465 milliót kapott

  A kormányszóvivői iroda közleménye szerint a MIÉP pártalapítványáról van szó, amely a pártok működését segítő alapítványokról szóló 2003-as törvény alapján kapott támogatást, mivel a 2006-os választásokon 1 százaléknál magasabb szavazati arányt ért el. Ugyanezen törvény alapján járt el a kormány a KDNP pártalapítványának 71,2 millió forintos, vagy a Fidesz pártalapítványának 465,5 millió forintos költségvetési támogatásánál is - közölték.

  A Jobbik tagjaiból tartja el magát!

  VEDD A MAGYART! -szólít fel a független Borkai, aki valójában fityeszes!
  Nem esik messze az alma a fájától!”
 • 11. miracle 2009. április 25. 21:02
  „Mindenki maga dönti el, melyiket veszi. Nyilván oka van a választásnak. Az ilyen vedd a gyengébbet/kisebbet/drágábbat, mert igaz, hogy rosszabbulz jár, de magyar - szóval ez mesterkélt. Versenyképes árut kell gyártani, nem plakáti, meg leveleket írogatni.”
 • 10. knifemaster 2009. április 25. 19:44
  „Volt már ilyen megmozdulás,vedd a hazait védd a munkahelyed szlogennel.
  Ilyen matricákkal volt telenyomva a busz,az pedig nem mostanában volt,hogy én buszon utaztam.Aztán elhalkult a dolog.”
 • 9. todoer 2009. április 25. 14:13
  „Amikor Olaszországból hozattak térburkolót a Városház térhez ez miért nem jutott eszébe Borkainak ?
  Primax , persze hogy Fidesz propaganda hisz a polgármester úr március óta Fidesz tag .”
 • 8. Reális 2009. április 25. 13:02
  „TT!Maradjál csak meg a tudatlanságodban!”
 • 7. TakácsTamás 2009. április 25. 08:51
  „Igazad van, de ugye ezt a megjegyzésedet nem Borkainak, hanem Baloghnak címzed?”
 • 6. okostojas007 2009. április 25. 08:20
  „Késő !!!!!
  Akkor kellet volna kampányolni mikor még a kezdeményezők ( RÁBA , Grabo )
  nem döntötték romba az ipari épületeket
  GYŐRI TEXTIL , RÁBA , és novemberben GYŐRI KEKSZ”
 • 5. TakácsTamás 2009. április 24. 22:08
  „Húha! Az a Jobbik, amelyik 25 milliót kapott Gyurcsánytól? Azok a gárdisták, akik levágják a barátnőjük fejét? Hát tényleg éljenek sokáig - kenyéren és vizen!”
 • 4. Reális 2009. április 24. 18:39
  „A narancssárgás-vörös kommunisták kétségbeesetten lopják a Jobbik ötleteit és jelszavait.A hideg veríték veri ki a homlokukat a sok elvesztett szavazó miatt!Maguktól még nem jutott eszükbe ötlet!Hajrá Jobbik!”
 • 3. joco 2009. április 24. 18:04
  „A LÉNYEG: az Á R .”
 • 2. Bokk 2009. április 24. 16:12
  „Állami szinten a vedd a hazait meggondolás sok probléma forrása lehet, lásd pl. az 1929-es gazdasági világválság utáni gazdasági (és részben ebből is következő társadalmi) állapotokat. Pl. mi lenne Győrben, ha a többi ország állampolgárai ilyen alapon nem vásárolnának audi-t? Aztán az Audi mennyire magyar termék? Egy nyitott ország, a külkereskedelemre aktívan építő (sőt rászoruló) országban pontosan mi számít hazainak?

  Állampolgári szinten egy egészséges nacionalizmus tényleg hasznos volna. Finnországban, ha az ember mosóport kér, az eladó elé tesz pár félét, majd rámutat az egyikre, megemlíti, hogy igaz ugyan, hogy ez kicsit drágább, de ez finn, ugye ezt kéri, majd pakolja is el a többit. A belső piacunk nem túl nagy ahhoz, hogy a méretgazdaságosságból fakadó előnyöket sok esetben realizálhassuk, de jó pár kisebb vállalkozásnak segíthetne egy nemzetibb érzelmű szemlélet. Nem beszélve arról, ha a nagyobb állami beruházások esetén is figyelembe vennék ezt kvázi egyforma ajánlatok esetén.

  Viszont az emberek fejében rejlő hiányosságokon túl be kell látni, hogy Magyarországon kétsebességű a gazdaság. A multik úgy 30-35%-át foglalkoztatják az alkalmazottaknak, azonban ők adják a GDP 60-65%-át (az exportnak még ennél is nagyobb részét). A zömmel hazai kézben lévő KKV szektor termelékenysége tehát jóval elmarad, és ellentétben számos európai példával a KKV szektor nem tudott nagyobb mértékben beágyazódni a multik ellátási láncába, mely a termelékenység növelése felé hajtotta volna őket. Ez és a mindent behálózó korrupció, mutyizás jóval nagyobb gond szerintem.”
 • 1. Primax 2009. április 24. 15:34
  „Borkai Zsolt, mint politikus ? Mióta ? És miért ?
  Amúgy meg 100%-ban FIDESZ-es propaganda-duma...
  Gondolom, ők is írták.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegény madár: fácánt lőttek az orvvadászok

Két hete figyelték már azt a két győrladaméri férfit, akit péntek reggel értek orvvadászaton… Tovább olvasom