Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Vb-szünnapon borszerdázhatunk

Az étel és az ital jó házasítása olyan eset, amikor a kettő meg kettő legalább öttel egyenlő – állítják a borszerdaakció résztvevői.

Az árkedvezményt adó kezdeményezéshez országosan több mint kétszáz, megyénkből tíz hely csatlakozott.

A tavalyi premier sikere okán idén a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával négyszer tartanak hazánkban borszerdát. Az első alkalom a hazai szőlőfajtákból készülő borokat, a magyar borkülönlegességeket helyezi a középpontba június 30-án. Árengedményekkel csatlakoztak az akcióhoz borforgalmazók, pincészetek is, a részt vevő éttermek pedig ezen a napon a borokat fél áron adják. A győri Nimród vendéglőben emellett az étkezőknek a ház borából egy pohárnyival ingyen kedveskednek. Tüske Tamás reméli, így visszatérő vendégeket szerez.

Az étteremvezető elmondta: még nem jellemzi ezt a kezdeményezést akkora túljelentkezés, mint a torkos csütörtököket, de azokhoz hasonló sikerre számít a későbbiekben. A borszerda jelentősége szerinte, hogy ezeken a napokon azok is megengedhetik maguknak, hogy bort fogyasszanak az ebédhez, a vacsorához, akik máskor nem tehetik meg.

A jóra szomjazókat a borszerdák éttermei idén négyszer is fél áron kínált nedűkkel várják. Képünkön ifj. Tüske Tamás, a Nimród vendéglő felszolgálója. Fotó: Krizsán Csaba
A jóra szomjazókat a borszerdák éttermei idén négyszer is fél áron kínált nedűkkel várják. Képünkön ifj. Tüske Tamás, a Nimród vendéglő felszolgálója. Fotó: Krizsán Csaba

A borszerdák éttermei nemcsak kedvezményes árakkal, a kitüntetett borokhoz komponált menükkel is várják a vendégeket. A menüsorok zsűrijében kapott helyet Illés Tamás, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet marketing- és értékesítési vezetője. Szerinte e kezdeményezés olyan tradíció felélesztését segíti, ami nálunk éppoly elterjedt volt, mint az olaszoknál és a franciáknál, de hazánkban kiveszett. Ritkán élvezzük éttermekben együtt az ételt és az ahhoz jól megválasztott nedűt, az így nyújtott harmóniát. Úgy véli, lehet önmagában mindegyik szép, de együtt magasabb élvezeti értéket adnak, olyan eset ez, amikor a kettő meg kettő legalább öt. (A menüsorok, a zsűri véleménye a http://borszerda.hu honlapon olvasható.)


Tíz megyei csatlakozó

Megyénkből két pincészet, egy borszaküzlet és hét étterem csatlakozott az idei első borszerdához: Deé Családi Pincészet (Győrújbarát); Dénes Hegybirtok (Győr); Soproni Kékfrankos Kft.; Arany Kakas vendéglő (Nagycenk); Étterem és Panzió a Vadászkürthöz (Sopron); Hotel Sopron; Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl); Pannonhalmi Borbirodalom borpince, étterem és udvarház; Házigazda kisvendéglő (Mosonmagyaróvár); Nimród vendéglő (Győr).


A következő borszerdák: augusztus 25. a könnyű fehérekről és a rozékról, szeptember 29. a testesebb fehérekről és a könnyű vörösekről, november 10. az újborokról és a karácsonyra szánt nemes italokról szól.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerűek a falusi bölcsődék

Teljes kapacitással működtetik az öttevényi óvodában létrehozott bölcsődei részleget és a szomszédos… Tovább olvasom