Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Vasútmodellező tanfolyam a győri Gyermekek Házában

A Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub 1998-ban alakult, a győri Gyermekek Háza támogatásával.
Tevékenységük célja egyfelől a vasútmodellezés, mint hobbitevékenység minél részletesebb megismertetése a fiatalabb generációval, másrészt egyfajta politechnikai műveltség kialakítása és megszerettetése a 10-16 éves korosztályban, kiváltva a megfogyatkozott iskolai technikaórákat.

Természetesen a felnőtt korosztályt is szívesen látják, mára több felnőtt klubtag is felvételét kérte az állandó tagok közé. Más hasonló szervezetekkel részt vesznek a vasúti emlékhelyek gondozásában, és vasúttörténeti szempontból fontos dokumentumok, leírások, műszaki rajzok felkutatásában.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


Győrött gondot fordítanak rá, hogy évente legalább egy alkalommal, helyben is láthasson a város és a környék lakosságának modellezés iránt érdeklődő része vasútmodell-kiállítást. Immár három éve rendszeresen látható a terepasztaluk a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező Klub által rendezett tavaszi kiállításon, illetve szintén három éve október végén önállóan szerveznek kiállítást a Petőfi Sándor Művelődési Ház (PSVMK) aulájában.

A nyári egy hetes vasútmodellező tanfolyam az éves munkafolyamat egyfajta keresztmetszetét nyújtotta az ide látogató gyermekeknek, tehát vonatoztak a modell- és a nagyvasúton â013 az idén a Budapesti Vasúttörténeti Parkba látogattak el, illetve az új tagok megismerhették a terepasztalok készítésének fontosabb mozzanatait, és kipróbálhatták a klub modulterepasztalát, amivel az országos és nemzetközi kiállításokon vesz részt a tagság.

Aki kedvet érez ennek a szép hobbinak a rendszeres műveléséhez, az októbertől péntekenként keresheti fel a klubtagságot, minden délután fél négytől fél nyolcig.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom a világ közepe

Egyiptom a világ közepe. Legalábbis a táborozóknak egy hétig biztosan az volt. Tovább olvasom