Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Vasúti bérletek iskolalátogatásival is

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium intézkedése alapján szeptemberben iskolalátogatási igazolással is megvásárolhatóak a vasúti tanuló félhavi, havi- és 30 napos bérletek.
Az iskolalátogatási igazolás kiállítását a tanulók a tanintézettől kérhetik. A bérleten a diákigazolvány száma helyett a tanuló oktatási azonosító számát kell feltüntetni.

Az Oktatási Hivatal elnöke a hírekkel ellentétben nem tud késésekről, sem egyéb diákigazolvánnyal kapcsolatos problémáról. Az augusztus 25-ig feldolgozott, kifizetett valamennyi igazolványt legyártották és kipostázták. Az előző tanévben kiadott diákigazolványok eleve október 31-ig érvényesek.

Olvasóink írták

  • 1. sione 2008. szeptember 06. 15:30
    „Nem igazán értem, miért kell egy ált. iskolai tanulónak - akinek ránézésre is megálapítható az életkora - iskolalátogatási igazolást kérni, ha pl. elveszett a diákigazolványa (és folyamatban van az új igénylése) amikor Mo-on 18 év a tankötelezettség?? Ennyire a közlekedési társaságok alkalmazottai is toleránsabbak lehetnének! Persze más a helyzet középiskolások esetében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra díszkapu a Rózsák terén

Győr - Hajdan volt, aztán az idők során tönkrement, mostantól újra díszkapu áll Szabadhegyen a… Tovább olvasom