Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Vasúti- és buszközlekedés az ünnep idején

Győrben a március 15-i ünnepségek ideje alatt – délelőtt és este is – forgalomkorlátozás lép életbe a belvárosban. A vonatok hétfőn vasárnapi menetrend szerint járnak.

Győri helyi járatok
A forgalmi változás jelentősen érinti a buszközlekedést is, ezért ne csak a kokárdára figyeljenek, hanem az alábbi sorokra is:

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el március 15-én 10.00 óra és 12.00 óra között a Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, és a Jókai úton a Révai út és Szent István út, valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán. Ugyancsak forgalomkorlátozás lesz érvényben 18.00 óra és 21.00 óra között a Szent István úton a Baross híd és Munkácsy út, a Jókai úton a Révai út és a Szent István út, valamint az Aradi vértanuk úton a Révai út és a Szent István út közötti teljes szakaszán – addig, amíg A szép szabadságért… címmel rendezett gálaműsor tart.

Mindkét forgalomkorlátozás esetében a lezárt útszakaszokra mindennemű jármű behajtása tilos.

Változás lesz tehát a tömegközlekedésben is, ami 10.00 és 12.00 óra között, valamint 18.00 és 21.00 óra között értendő:

Az 1-es és a 85-ös úton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a következő megállóhelyeket: Révai Miklós utca, forgalmi iroda – Városháza – Aradi vértanúk útja, Megyeháza – Honvéd liget – Gárdonyi Géza utca.

Az 1, 2, 7, 17A, 23A vonalak járatai Nádorváros felől a Baross Gábor hídig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Baross Gábor híd megállóhelyen, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Aradi vértanúk útjánál létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A Korányi Frigyes térről 11.15 órakor induló 2A járat az Árpád úti ideiglenes megállóhelyig szállít utasokat.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 6-os vonal járatai Kismegyerről Sárásra változatlan útvonalon közlekednek. Sárás felől a Teleki László utca, színház megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – útvonalon érik el a Bartók Béla utat. Előírt továbbindulási idejüket a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen várják be, ahol felszállási lehetőséget is biztosítanak Kismegyer felé.

A 8, 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Aradi vértanúk útjánál létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen. A 8-as autóbuszok előírt továbbindulási idejüket a Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyen várják be. A menetrend szerint a Révai Miklós utcából induló 8-as járatok a Szent István út, Iparkamara megállóhelyről (a volt bútorbolt elől) indulnak Pinnyédre.

A 11-es vonal járatai a Teleki László utca, színház megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

Az AUDI szerszámgyártól 18.10 órakor induló 12-es autóbuszjárat a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkezik.

A 22, 22A vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a központ felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30, 30A, 31 vonalak járatai a Szent István út, Iparkamara megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek. A 8A vonal járatai Likócs felől szintén a Szent István út, Iparkamara megállóhelyre érkeznek.

A 37, 38 vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Ünnepi forgalom a GYSEV-nél

A március 15-i nemzeti ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain.

Március 14-én (vasárnap) - ünnepi menetrend, március 15-én (hétfőn) - vasárnapi menetrend lesz érvényben a GYSEV magyarországi vonalain. Március 16-án keddtől már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Olvasóink írták

  • 3. Freehill 2010. március 13. 10:11
    „Már többször volt arra terelés, de nem emlékszem különösebb fennakadásra... Viszont az jó, hogy nincs szétvagdosva az egész hálózat, mint régebben előfordult ilyen esetekben.”
  • 2. danigabi77 2010. március 12. 06:32
    „Azt hiszem egy állandó járőrpár, és egy "lopóautó" jó szolgálatot tesz majd az Árpád és Bajcsy úton.”
  • 1. Mankapunka 2010. március 12. 00:52
    „Lesz is majd gubanc a buszokkal az Árpád úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődhet a csatornázás Gönyűn

Gönyű lélekszáma meghaladja a háromezres határt, ennek következtében az önkormányzatra sok kötelező… Tovább olvasom