Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Vasútépítés lezárással

A Budapest–Hegyeshalom közti vasútfelújítás következő szakaszaként Győrszentiván térségében (is) dolgoznak, ez két hétig útlezárással jár. Ahhoz, hogy a vonatok „európai sebességre” tudjanak kapcsolni, nélkülözhetetlen a vasúti pályatestek átépítése.
 A Budapest–Hegyeshalom közti fővonalon több szakasz megújult már. A munkák (területünket érintve) Győrszentivánnál folytatódnak. Itt mintegy 600 méter hosszan építik át a vaspályát az úgynevezett nagyhegyi átjárónál. A munkálat azzal jár, hogy az átjárót – hétfőn reggel 7 órától – két hétre le kell zárni.

A lezárást sárga alapú jelzőtáblák jelölik, kavicsolt terelőutat építenek ki. Ez körülbelül két kilométeres kerülőt jelent, az autósoknak nem okoz különösebb gondot, legfeljebb az ideiglenes úton a kavicsfelverődés veszélye miatt lassabban kell közlekedniük. A gyalogosok számára viszont kellemetlenebb az átjáró lezárása. Az ő átjutásukat kisbuszokkal biztosítják az építés idején. A járművek a nagyhegyi oldalról minden egész órában indulnak, a Napos utcától pedig minden fél órában. Hétvégéken, az építés szünetelése idején nem lesz lezárás, ezeken a napokon zavartalanul megközelíthetők a nagyhegyi szőlőskertek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki keresse meg a saját Gyárvárosát!

A hét ország régióit magában foglaló Alpok–Adria bizottság építész-munkacsoportja tartott… Tovább olvasom