Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Vaskakas ünnepi játékok Győrött

Tartalmas családi időtöltést ígér a Vaskakas Ünnepi Játékok programja. A jövő hétvégi rendezvény az egyik legismertebb helyi legendának állít emléket izgalmas előadásokkal, a Radó-szigettől a Széchenyi térig.


Első alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Vaskakas Ünnepi Játékokat.

A július 15-én kezdődő rendezvény programját szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek.

Már a nyitóprodukció különleges csemegét ígér: a vízi színpadon a Madách Színház "Macskák" musical-előadását láthatja a közönség.

Hasonlóan nagy érdeklődére számíthat július 16-án a Győri Balett estje, ahol természetesen bemutatják a Rolling Stones-muzsikára komponált "Kakas" című darabot is. Másnap este a Győri Nemzeti Színház "Egri csillagok" című előadása elevenedik meg részleteiben a vízi színpadon. Július 18-án a Magyar Állami Népi Együttesé a porond, akik a "Táncoló magyarok"-kal örvendezteti meg a győrieket.

Hogy a város egyik legismertebb legendája valóban életre keljen, igazi magyar és török tábor települ a folyók városába. A Radó-szigeten – sok más mellett – történelmi időutazásra, kézműves- és játszóházba, vitézlő oskolába, janicsárképzőbe, solymászbemutatóra várják a gyerekeket, felnőtteket.

A Xántus-múzeum udvarán középkori falusi környezetben ismerkedhetnek az érdeklődők a kenyérsütés ősi formájával. A Király utcában végvári vurstliban szórakozhatnak, a Széchenyi téren pedig mindennap "varázsszőnyegen" fényképezkedhetnek az oda látogatók.

Olvasóink írták

  • 2. átlagember 2010. július 09. 00:21
    „Most éppen melyik műemléket fogják szétfúrni? :(”
  • 1. háté 2010. július 07. 19:20
    „És hol a vaskakas?---a címer?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A műhely marad, a szerelőknek menni kell a MÁV-tól

Felmondott 23 dolgozójának a MÁV-Gépészet Zrt. a győri karbantartó műhelyében. Tovább olvasom