Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Vaskakas Ünnepi Játékok 2011

"A három napon körülbelül 1000 látogatót vittünk le a régi városháza pincéjébe" - mondta el a kisalfold.hu-nak Kszel Attila.
kisalfold.hu - Milyen produkciókkal vett részt a győri Nemzeti Színház a Vaskakas Ünnepi játékokon?

Kszel Attila - Négy produkciónk volt a hétvégén. A tavalyi fesztiválon nyolc kollégám már kidolgozott egy vásári színművet, idén pedig továbbfejlesztettük.

A darab a Vaskakas legendáját dolgozta fel, a címe: Akiért a kakas szól.

A plasztikonok a győri Nemzeti színház stúdiósai által felvezetett vásári képmutogatások a 21. századból amolyan élő színpadi diafilmek. Kicsik és nagyon egyaránt megértik és nevetnek rajta. Idén nagy sikere volt a Végvári Vurstlinak, ahol színészek, énekesek játszottak a kíváncsi nézőkkel, várfoglalót, betűvetést, dobozdobáló történelmi játékot, és Birri mama kunyhójában Pörnecziné Szakk Zsuzsanna és Posonyi Takács László segítségével középkori orvoslási és természetgyógyászati eljárásokkal, receptekkel ismerkedhettek meg.

Galéria kép


kisalfold.hu – A legnagyobb érdeklődést a horrorpince váltotta ki?

– Valóban, a három napon körülbelül 1000 látogatót vittünk le a régi városháza pincéjébe, ahol Győr múltjából felkutatott bűneseteket elevenítettünk fel és mutattunk be történelmi városvezetés formájában a színház színészeivel és stúdiósaival. Szeretném megnyugtatni azokat, akik erről a programról lemaradtak, hogy augusztus 12–13–14-én újra játszunk egy hasonlót a Barokk esküvő rendezvénysorozaton belül.

Kszel Attila – Milyennek érezte a Vaskakas Ünnepi Játékokat?

– Belülről nehéz megítélni, ezt döntse el a kedves látogató, mi jobban éreztük magunkat, mint tavaly, kitűnő volt az idő, sűrűbbek a helyszínek és a programok és lényegesen többen voltak ránk kíváncsiak, mint tavaly.
A győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezőivel együtt azt reméljük, hogy jövőre még nagyobb lesz az érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüst emlékéremmel ismerték el a gyerkőcmentőt Győrben

Életmentő akciójáért ezüst emlékéremmel jutalmazták Sárvári Tibor vízi polgárőrt hétfőn, a győri Városházán. Tovább olvasom