Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Vasárnapi túrák: két keréken Szlovákiában a Duna-parton

Október 4-én ismét kerékpáros kirándulást szervezünk: ezúttal a Duna szlovákiai oldalán tekerünk majd. Reméljük, az őszi napsugarak sem hagyják csapatunkat cserben a 60-65 kilométeres távon!

"Október első vasárnapján, 4-én ismét kerékpározni hívom az érdeklődőket. A túra tervezett útvonala: Győr - Nagybácsa - Vámosszabadi - Medve - Kolozsnéma - Nagy Lél-sziget - Komárom. Vissza Komáromból vonattal érkezünk Győrbe" – kezdte Béli László, a Vasárnapi Túrák vezetője.

A teljesárú menetdíj összege: 635 forint; plusz a kerékpárok szállítási díjával kell számolni.A Komáromot és Révkomáromot összekötő híd.
A Komáromot és Révkomáromot összekötő híd.


Fontos információk

A túra távja 60-65 km, melyből 30 km földúton vezet, de ebből csak 3-4 kilométeres részen várható viszonylag nehéz terep, azaz süppedő kavics. Szintemelkedéssel ezen a kiránduláson nem kell számolni; végig sík területeken tekerünk majd.

A túra folyamán több helyen megállunk. Néhány euróérmét célszerű magunkkal hordani: lesz ugyanis lehetőség frissítőt és pár energiapótló falatot vásárolni.

Szép és izgalmas látnivalók

Lássuk, milyen látnivalókat várnak ránk. A túra során megtekintjük az 1965-ös gátszakadás emlékművét, a Csicsói Holtág Nemzeti Természetvédelmi Területet és tanösvényét, a Nagy Lél-szigetet, valamint Révkomárom és Komárom látnivalóinak egy részét.

"Indulás reggel 8 órakor, az eddigieknek megfelelően a Széchenyi térről. A visszaérkezés a megyeszékhelyre 17.30-kor , vagy 19.30-kor – kedvünktől és tempónktól függően" – zárta szavait Béli László, a Vasárnapi túrák vezetője.


Felmerülő probléma, kérdés esetén

Észrevételeket a beli.laszlo@freemail.hu e-mail címre lehet küldeni, illetve a túra előtti estén a 96/320-894-es telefonszámon tud a Vasárnapi túrák vezetője válaszolni a felmerülő kérdésekre.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is Sztárvadász!

Szépen szavalsz? Csodálatos énekhangod van? Káprázatosan táncolsz? Most megmutathatod magad! A győri… Tovább olvasom