Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Vásárlócsábító éjszaka a belvárosi üzletekben

A Húsvétvárók Éjszakáját e hét szombatjára szervezik a kereskedők a győri belvárosban.

A Győri Ipartestület már több alkalommal kísérletet tett arra, hogy különböző akciókkal a központba csábítsa az onnan elvándorló vevőket. Ennek érdekében az ipartestületen belül megalakult a Belvárosi Üzletek Szakosztály, melynek egyik vezetőségi tagja Barcs Gábor, aki tagtársaival együtt nagy bizakodással és lelkesedéssel elkezdte újraszervezni a belvárosi üzletek közös akcióit.

"A belvárosi üzletek rájöttek arra, hogy szükségük van közös marketingre és közös kedvezményekre. A tavalyi advent sikeres volt. Most a Húsvétvárók Éjszakáját e hét szombatjára szervezzük. Jelentős kedvezményekkel és este tízig tartó nyitva tartással próbáljuk meg a vevőket a belvárosba csábítani" – mondja a kereskedő, aki munkatársával hatvan üzlettulajdonost győzött meg arról, van értelme az ilyen akcióknak.

"A bevásárlóközpontokban az üzletek bérleti díján felül kell közös marketingköltséget fizetni. Ezért műsorokat, programokat, embereket vonzó eseményeket szerveznek. Itt, a belvárosban csak a bérleti díjat fizetjük általában az önkormányzatnak.


Barcs Gábor szerint száz-százötven kereskedő már olyan erő, amely képes vevőt csábítani a győri belvárosba. Fotó: Bertleff András
Barcs Gábor szerint száz-százötven kereskedő már olyan erő, amely képes vevőt csábítani a győri belvárosba. Fotó: Bertleff András


Az eddigi próbálkozások folyamán jóval kisebb volt az üzlettulajdonosok érdeklődése az egységes fellépés iránt, mint most. Azonban hosszú távon kell gondolkodni azon, miként lehet visszacsalogatni a vevőket. A későbbiekben szeretnénk a polgármesteri hivatal által hirdetett programokhoz csatlakozni."

A belvárosi üzletek ismét megpróbálják felvenni a kesztyűt a bevásárlóközpontokkal szemben. Mint képviseletükben Barcs Gábor elmondta, vélhetően Győrnek sem érdeke, hogy üres üzletek tátongjanak a történelmi belvárosban.

Ám a város csak akkor tud majd tárgyalni a kereskedőkkel, ha ők egységet alkotnak, ha legalább százan-százötvenen csatlakoznak a különböző akciókhoz. A párbeszédnek, a jó rendezvényeknek lehet következménye a megélénkülő vásárlói jelenlét Győr központjában.

Olvasóink írták

 • 4. Bo9903 2011. április 18. 07:48
  „Helyesbítenék: "aki a" ... na ez így helytelen volt, húzzák ki kérem. Köszönöm:)”
 • 3. Bo9903 2011. április 18. 07:46
  „Ezekben a butitokban sokszor csak rongyokat és csúnya cipőket lehet kapni, magas áron. Ráadásul csak akkorákat, hogy egy anorexiásra jók csak. Nekem is volt eladó ismerősöm aki a Belvárosban, és panaszkodott, hogy 50-60 ezer forintot kap havonta, és ehhez vágjon jó képet, és legyen mindig mosolygós. Így lehet megutáltatni valakivel egy munkahelyet. Aki kitalálta, hogy este 10-ig legyenek nyitva a butikok, majd az beáll a pult mögé remélem. Erről ennyit.”
 • 2. Zotya13 2011. április 15. 09:50
  „Az ipartestület elnöke, is nyilatkozott a revitában.
  Barcs Gábor meg az elnök, Ti menjetek be a boltokba dolgozni olyankor!
  Ne más farkával verjétek a csalánt!
  Ja? Arra is lehetne eszük, hogy betartassák a szabályokat!
  Heti 2 pihenőnap? Hol van?
  Van olyan bolt, ahol ha 1 hónapban 1-szer kéri a szabadnapot, megkérdi a tulaj, hogy minek!”
 • 1. DON 2011. április 14. 16:35
  „Reggel korábban kellene nyitni, nem este tízig nyitva tartani egyetlen napon az évben!
  Miért van az, hogy minden üzlet 9 után nyit ki a belvárosban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér a Móra-iskolában

A tavasz új játszótérrel fogadta a mórás gyerekeket. Tovább olvasom