Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Vásárcsarnok: Pavilonok, újabb parkolók épülnek

Győr - Húszmillió forintot költenek idén fejlesztésre a győri vásárcsarnokban: pavilonsor épül a büfékocsik helyett, bővítik a parkolót és rendbe teszik a környék betonozását – még a karácsonyi vásár megkezdése előtt.
A győri Herman Ottó utcai vásárcsarnokban 44 üzlet (köztük 11 húsbolt!) működik, az árusok 100 sátorban kínálják piaci napokon portékáikat, s terményeivel általában 250 (néha 300) őstermelő van jelen. Nekik s persze a rengeteg látogatónak sem mindegy, milyenek a vásárlási körülmények. Ezek javítására ebben az évben 20 millió forintot költenek, mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Németh Zoltán , a gazdasági társaságokat felügyelő alpolgármester és Pokornyi Ferenc, a száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Piacok és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

A leglátványosabb fejlesztés, hogy a vásárcsarnok melletti „mindenféle" büfékocsikat igényes pavilonsor váltja fel, ezekbe költöznek a már megszokott szolgáltatások. Az itteni árusok már most szombattól ideiglenes helyre költöznek. A pavilonsorhoz kiépítik a megfelelő közműcsatlakozásokat, és rendbe teszik a környék betonozását, mert a mostani gidres-gödrös terep miatt már sokat panaszkodnak az árusok. Új térburkolatot kap a főbejárat előtti terület.
Piaci napokon szinte lehetetlen parkolóhelyet találni a vásárcsarnok környékén, ezért az önkormányzat bővítést is szeretne. Már készülnek 35 új parkolóhely tervei.

A több mint két évtizeddel ezelőtt átadott csarnokban idén már volt átalakítás, a vásárlók nagy megelégedésére a felső szint körbejárható lett. Talán még idén sikerül kicserélni az elavult hangosítóberendezést is. Az említett idei fejlesztések értéke megközelíti a 20 millió forintot. A munkálatokat november végéig szeretnék befejezni, így a karácsonyi vásár kezdetére már valóban kulturált körülmények várják az árusokat és a vásárlókat egyaránt.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színekkel jelölt kutyák Abdán

Abda - A kutyák bőre alá beültetett csipeknél kevésbé korszerű, azonban jóval olcsóbb megoldást… Tovább olvasom