Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Vásárcsarnok Marcalvárosban?

Győrben a marcalvárosi Tescóval szemben elképzelhető. hogy tízezer négyzetméteren vásárcsarnok épül.
„ Azt szeretném elérni, hogy a marcalvárosi Tescóval szembeni, az autóbusz-végállomás melletti mintegy tízezer négyzetméteres területet az önkormányzat úgy adja el, hogy kikösse: a vevőnek piacot és vásárcsarnokot kell ott megvalósítani" – nyilatkozta a Kisalföldnek tegnap Horváth László önkormányzati képviselő, a közgyűlés jobboldali frakciójának vezetőhelyettese. Lapunk szerdai számában írtunk arról, hogy a képviselő-testület csütörtöki ülésén hat telek értékesítéséről dönt, amelyek közül az egyik az említett ingatlan.

A politikus emlékeztetett rá: évek óta küzd azért, hogy a húszezer lelkes városrészben legyen piac és vásárcsarnok, amit a lakosság több fórumon is támogatott. Szerinte erre azért van szükség, mert a panelházakban élőknek nincs lehetőségük friss zöldséget, gyümölcsöt termeszteni.
Horváth László bejelentette, hogy erről szóló javaslattal él majd a napirendi pont tárgyalásánál. Megjegyezte: a közgyűlésnek még úgy is emellett kellene döntenie, ha a város emiatt kevesebb pénzért tudja eladni a területet.

Kapcsolódó anyagok >>

Három teleknél nagy verseny lehet (2006-06-07) >>
Verseny várható a területekért (2006-06-06) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes gondolni a fűtéskorszerűsítésre

A csaknem húszezer győri panellakás majdnem háromnegyede régi, egycsöves fűtési rendszerű, s azok többsége a lehető leginkább energiapazarló átfolyós. Leegyszerűsítve: az épületben felül beengedik a forró vizet, az az érintett szakaszon (stangon) átmegy az oda tartozó minden lakás, minden radiátorán, s persze a hőleadások miatt jócskán lehűl, mire mondjuk a tizedikről a földszintre ér.

Tovább olvasom