Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Vas előzött, de Győr sem marad le

Győr - Ipkovich György, Szombathely polgármestere, Németh Kálmán alpolgármester és Rába László körmendi országgyűlési képviselő társaságában tartott tegnap tájékoztatót dr. Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
dr. Molnár Csaba bejelentette: a kormány szerdán döntött több, az önálló Nyugat-dunántúli Operatív Programban és az ágazati operatív programokban a szokásos eljárásrenden kívül megpályázható, regionális jelentőségű projektekhez felhasználható forrás odaítéléséről.

Az idei első nyertesek Vas megyéből kerültek ki, ezért mutatták be Győrött a sikeres pályázatokat készítő régió vezetőit.


Útfelújítás, rekonstrukció

– A szerdán elfogadott körmendi víztározó-beruházáson kívül eddig már 22 kiemelt projektben működött közre a regionális tanács – emlékeztetett Molnár Csaba –, ebből 13 alsóbbrendű út felújítása volt, 9 pedig olyan nagy jelentőségű rekonstrukció, mint például Hévíz vagy a pannonhalmi főapátság, a szombathelyi Iseum.

A tavaly továbbfejlesztésre javasolt – vagyis átmenetileg hátrébb sorolt – projektek közül szerdán a Körmend környéki, lukácsházi víztározó megépítése kapott úgynevezett „akciótervi nevesítést", azaz zöld jelzést. További három várakozó projekt közül a keszthelyi Festetics-kastély pályázatát ismételt átdolgozásra utasították, a körmendi Batthyány-Strattmann-kastélyra és a győri Káptalandombra vonatkozó pályázat pedig a többihez képest későbbi benyújtás miatt került tartaléklistára.


Más projektből

– Ez azt jelenti, hogy a 2007–2008-as akciótervi időszakban csak akkor tudjuk finanszírozni, ha valamilyen más projektből marad meg pénz – magyarázta dr. Molnár Csaba. – A tartaléklistás állapotnak is van azonban előnye, a következő akciótervi időszakra átkerülő ilyen pályázatok ugyanis automatikusan elsőséget élveznek – tette hozzá.


Kitűnő osztályzat

A vasi vendégek a lukácsházi víztározó megépítésének jelentőségét a hegyekből lerohanó nagy tavaszi árvizek kivédésének szükségességével, illetve annak idegenforgalmi, turisztikai jelentőségével érzékeltették.
A tájékoztató zárásaként dr. Molnár Csaba a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkájáról szólva elmondta, azt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség januárban zárult eljárásában a legjobbnak, legfelkészültebbnek minősítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóka: A lejáratás a kampány része

Győr - A Kisalföldi győri szerkesztőségét csütörtökön felkereső Kóka János SZDSZ-elnök szerint a… Tovább olvasom