Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Városünnep és fúvósfesztivál Téten

Az előzőeknél látványosabb, gazdagabb programot kínáló városnapot tartott a hétvégén Tét.
Tét várossá avatásának ötödik, a helyi fúvószenekar megalakításának harmincadik évfordulója adott okot a háromnapossá bővített, nemzetközi fúvósfesztivállal összekapcsolt, vidám program megszervezésére. Szombaton délután a Fő utcán végigvonuló lovas fogatok és motorosok mintha azt szimbolizálták volna, hogy Téten jól megfér egymással a hagyományőrzés és az új törekvések támogatása.

A sportpályánál – a lelátók, színpadok és sátrak ölelte területen – gyülekező vendégzenekarok pedig egy vezénylet alatt adtak elő indulókat, példát mutatva az együtt zenélés örömére, az összefogás erejére. Ez – az elhangzott beszédek szerint – nagyban hozzájárult a város elmúlt években tapasztalt fejlődéséhez. A civil szerveződéseknek köszönhető az is, hogy minden úgy zajlott a rendezvényen, mintha profik gondoskodtak volna róla.

– A fúvószenekar nélkül már nem is tudnám elképzelni a várost – mondta a Téten legmeghatározóbbnak számító egyesületről Bénes László, aki tíz éve tubázik. Az egyetemista a várossá válás előnyének tartja, hogy így helyben működhet okmányiroda. Szerinte még jó lenne, ha egy térségi szabadidőközpontot tudnának kialakítani, amit tervez is az önkormányzat.
Kovács Zsuzsanna úgy véli, minden van Téten, ami egy városban feltétlenül kell és szerinte ez vonzza a térségi központba a közeli községekben élőket is. Miközben ezt mondta, rámutatott a zenés menetben a mórichidaiakra, a gyarmatiakra, a pokváriakra. Az elmúlt öt év fejlődése szerinte főképpen az új intézmények – az okmányiroda, a földhivatal – létrehozásával és az úthálózat javításával mérhető. Reméli, hogy újabb munkahelyteremtő beruházásokat is sikerül az elkövetkezőkben a településre csalogatni.

A program hivatalos megnyitóján Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte Tétet, várossá avatásának évfordulója alkalmából. Medgyasszay László, a közgyűlés alelnöke adta át a megyezászlót Szabó Ferenc polgármesternek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégáinak köszönheti lába megmentését

Egyik lábát már fiatal korában amputálták Salakta Istvánnak és nemrégiben a másikat is majdnem elvesztette. Úgy véli, munkatársai mentették meg, a téti rehabilitációs és foglalkoztatási központ összetartó közössége nélkül nem sikerült volna meggyógyulnia. – Nagyon örültem, mikor három éve működni kezdett az S. K. Oltalom Bt. Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Téten. Tovább olvasom