Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Városréten marad a piac, országos kirakodóvásár jöhet

Végleg a Városréten marad a piac, a kereskedők elfogadták azt a tényt, hogy a Dunakapu tér felújítása után se költözhetnek vissza oda. Viszont ígéretet kaptak a jelenlegi hely fejlesztésére, országos kirakodóvásár szervezésére.

– A kereskedők érdekképviseleteként egyeztetéseket folytattunk a városréti piacot szervező, üzemeltető Győr-Szol képviselőivel és arra jutottunk, elfogadjuk a tényt, nem tudunk később se visszaköltözni régi helyünkre, a Dunakapu térre. Ott ugyanis a felújítás után ennek olyan feltételei lennének, amelyek az árusok számára elfogadhatatlanok.

Például rendezvények miatt évente húsz szombaton nem lenne árusítás és csak alulról, lifttel juttathatnánk fel az árukat a standokhoz – mondta el Réti Károly, a Kisosz győri tagegyesületének elnöke és rögtön hozzátette: viszont ígéretet kaptak arra a Győr-Szol vezetőjétől, hogy a jelenlegi piac helyének többféle fejlesztési lehetőségéről tárgyalásokat folytatnak érdekképviseletükkel.

Fotó: Szük Ödön.
Fotó: Szük Ödön.

Például a vásártér befedéséről, szélfogó fal kialakításáról, ami a vevők, az árusok számára is komfortosabbá tenné a piacozást. Réti Károly szerint a közeljövőben egy vásárcsarnok építésére is érdemes itt lehetőséget keresni.

A kereskedők szerint vonzóbb lenne a piac, ha az Árkád bevásárlóközpont felőli oldalát megszépítenék, arculatát megváltoztatnák. Fontos lenne a forgalomnövelés azért is, mert a Kisosz tapasztalatai szerint néhány árus bérlete felmondásán gondolkodik alacsony bevételei miatt.

Ezért javasolta érdekképviseletük, hogy havonta egyszer, szombati piacnapon a működtető szervezzen országos kirakodóvásárt.

A Győr-Szol elfogadta az ötletet, így minden hónap harmadik szombatján – először július 21-én – nemcsak a megszokott standoknál várják a vásárlókat, hanem más kereskedők is kipakolhatják portékáikat napi helydíj fejében, kézművesek, kistermelők is.

A lehetőséget a Kisosz is országszerte népszerűsíti. Hiszen több árus több vevőt vonz – ez mindenkinek jó. Városréten pedig van hely a bővülésre, a parkoláshoz.

Szerda, szombat, vasárnap. A városréti piacon, az Árkád mögött szerdán és szombaton őstermelők, divatcikkeket árusítók pakolnak ki. Ugyanitt minden hónap második és negyedik vasárnapján kisállatvásárt, minden harmadik vasárnapon régiségvásárt tartanak.


Olvasóink írták

 • 15. Macilaszlo 2012. október 03. 18:45
  „"Kedves" Révfaluiszúnyog! Én már végképpen nem értem az írásaidat. Kezdetben még volt benne némi kulturáltság, intelligencia és főleg objektivitás, de úgy látom ez már a múlt. Mond már meg nekem, milyen alapon vagy talán kinek a felhatalmazása alapján van képed és merszed ilyen aljas módon pocskondiázni embereket, még ha neked nem tetsző módon a város vezetőiről is van szó. Van bőr a képeden a révfalui elit negyedből beleugatni a belváros dolgaiba ilyen módon?? Én itt lakom a belvárosban és csak néhány száz méterre a Dunakapu tértől. Tudod te, hogy milyen zavaró egy lengyel piac szerű bazárral együtt élni?? Azon a piacon csak 20-25 százalékban árultak zöldséget és gyümölcsöt!!! A többi balkáni színvonalú mindenféle árus volt. Miért nem Révfaluban csináljuk meg azt a piacot? Lehetőleg a Te házad mellé vagy közelében, persze ingyenes parkolással, hogy a kapudon sose tudjál beállni, mert mindig fog valaki ott parkolni. Szerintem a Te agyaddal és lelkeddel van probléma és nem a városi vezetőkkel.Úgy gondolom egy begyepesedett fejű vénember vagy akinek fogalma nincs a fejlődésről. Szóval ne generálj Nekünk belvárosiaknak itt indulatokat és legfőképpen ne locsogj bele Révfaluból csalhatatlanként a mi életünkbe. Barátságos, udvarias és szíves tanácsot illetve ajánlást elfogadunk. A pocskondiázásról pedig szokjál le mert esetleg úgy jársz, hogy téged is kikezdenek, igazságtalanul és érdemtelenül. A keresztény nézeteidről ilyen irományok tükrében pedig NE regélj Jó!?
  A legnagyobb bajod azonban az, hogy beálltál azoknak a mocskolódó embereknek a sorába akik a hallomáskora és "jó értesülésekre" alapozva (félre értesülésekre) mocskos és primitív módon szart fröcsögnek és aljas politikai érdekeket szolgálnak. Egyébként csakhogy értsd, miről is van szó?! Hogyan védekeznél ha mondjuk valaki az állítaná, hogy egy pedofil fajtalankodó vén szaros vagy és mindenütt ezt terjesztenék rólad?? Azzal persze, hogy mindez igaz mert hiteles forrásból tudják.Nyilvánvalóan olyan gyakorisággal mondogatnák, hogy az emberek fejébe beleivódjon az, hogy igen, lehet benne valami!
  Szóval kedves Révfaluiszúnyog barátom ne tessék mocskolódni JÓ?!!
  Ha van konkrét információd én szívesen megadom az email címem egy személyes találkozón vagy a szerkesztőségen keresztül. Írd oda meg ,vállalom, hogy megírom a büntető feljelentést.

  Üdvözöllek : Maci László”
 • 14. fjudit2 2012. augusztus 03. 18:19
  „Teljesen egyetértek révfaluiszúnyoggal!
  Nem szabad hagyni, hogy elvegyék tőlünk a Dunakapu tér hagyományát. Én nem is megyek az új piacra, a réginek meg volt a varázsa amikor a belvárosba jártam.”
 • 13. Goldmund 2012. július 31. 14:04
  „Lehetetlen feltételeket csinálnának a Dunakapu térre, ezzel sikerült "meggyőzni" az árusokat.

  Teljesen egyetértek révfaluiszúnyoggal!”
 • 12. háté 2012. július 19. 22:51
  „"Például rendezvények miatt évente húsz szombaton nem lenne árusítás és csak alulról, lifttel juttathatnánk fel az árukat a standokhoz - mondta el Réti Károly, a Kisosz győri tagegyesületének elnöke
  A kereskedők érdekképviseleteként egyeztetéseket folytattunk a városréti piacot szervező, üzemeltető Győr-Szol képviselőivel és arra jutottunk, elfogadjuk a tényt, nem tudunk később se visszaköltözni régi helyünkre, a Dunakapu térre. Ott ugyanis a felújítás után ennek olyan feltételei lennének, amelyek az árusok számára elfogadhatatlanok."
  - érdekes, ezek "mindenkit-meggyőznek", hogy a mélygarázs fontosabb a Győrieknek, mint a piac! - még a piacból élőket is.
  Több ezer győri fordult meg a piarcon, míg a mélygarázs a kiváltságos idegeneknek készül. - míg a Győriek itt adóznak, mások nagyzsebes nadrágba teszik ugyanezt!”
 • 11. dara78 2012. július 18. 21:20
  „Hazug disznók! Eljön az idő, mikor más húzza majd a nótát! A tánc is más lesz! Ezt nem gondolták-hitték a hagyó féle
  rémült percember, profitmániás bűnözők sem. A most regnálók sem. Ez lesz a vesztük!”
 • 10. Accra 2012. július 18. 19:08
  „Még nem lehet tudni, mi lesz az ásatások után, de az biztos, hogy majd liftet kell használni??
  Vicc:( Vagy van egy lift szállító is a csapatban?”
 • 9. háté 2012. július 18. 18:12
  „8. Tündenéne 2012.07.18. 15:58

  -Elnézést, először nem is értettem miért bántja a szemed a Dunakapu.
  Vissza néztem írásom, igazad van, pedig hányszor leírtam kedvelt Dunakapu terünket, a "piarc" a lacikonyhák, a még földes zöldség, a friss tojás, nyüzsgés. Ezek mindent ellopnak, megszüntetnek, ami jó volt a helyieknek, nekünk a Győrieknek.
  A Budai úton jöttem a belvárosba, elkerültem, megnéztem hova száműzték a "piarcunkat", - szégyen, szánalmas, mint a polgármester és bandája.”
 • 8. Tündenéne 2012. július 18. 15:58
  „6. háté 2012.07.17. 20:29

  Bocsi, csak nagyon bántja a szemem :) "Dunakapu"; nem "kapú" :) egyébként teljesen egyetértek.”
 • 7. szabicsek 2012. július 17. 23:46
  „Hányszor ígérted meg,ismételgetted, hogy a piac visszaköltözik a Dunakapu térre? Borkai , te hazug disznó! "Monnyon le"”
 • 6. háté 2012. július 17. 20:29
  „Aki/akik nem a város polgáraikért munkálkodnak, a polgármester és bandája a város szégyene! - állás és pozíció halmozó, hihetetlen gyenge emberi tulajdonságokkal!

  A "BoBo Kft",- a polgármester/és csapata/, akár lehet az örökség-romboló polgármester/ és csapata. - gyalázat, hogy valakiben/valakikben ennyi kapzsiság, pénzutáni vágy halmozódott fel, - mert aki romból/ kiiktatta az örökségvédelem jogát!/ azt valami, hajtja, valami "láthatatlan" banda.
  Idegenek kezére juttatta,-juttatja a Győriek belvárosát, műemlékeinket,-örökségünket.
  Megújul a Brády-ház, - átverő cikk a győri-fidesz hetilapjában az örökségvédelmi/Borkai-örökségvédelem/ hivatallal egyeztetve.
  Dunakapú tér a BP-i Incorso Építész és Építőműhely tervezi.
  Galgóczi E. könyvtár átépítése: a BP-i Incorsó építész és Építőműhely tervezi.
  A Loyd még mindig kiadó, - de épül nekik a mélygarázs.
  Nekem nagyzsebes-nagyvakondos/mélygarázsos/ nadrág kell!.”
 • 5. háté 2012. július 17. 19:24
  „Üzletközpont épül a Stelczer u- Dunakapú tér sarkán.
  A rezidencia offshore cége helyet épít sétányt a város!

  A győri Csodaszarvas
  Révi Zsolt győri főépítész, Győri Építész Műhely magalapítója, a GY-M-S megyei Mérnöki Kamara létrehozója.
  A kiemelt fejlesztési területek közül az egyik legfontosabb a főépítész által csak Csodaszarvasnak nevezett rész. Ez döntően a belvárost, Révfalut, Szigetet, Újvárost és Gyárváros egy részét, valamint az Iparcsatorna környékét foglalja magában,”
 • 4. apolika 2012. július 17. 12:32
  „Szívemből szólt "révfalúiszunyog". Mindent leírt, ami fontos, s igaz...csak aza baj, hogy itt írásban tépjük a szánkat, s változás semmi.....Most már nem sajnálom a piacosokat. Amikor kellett, nem jöttek tüntetni, csak siránkoztak...ha jobban megnézték volna az arrabonások terveit, ott láthatták volna a megszépült piacot...de jobb csak beszélni, mint tenni...
  Ezt a fórumot, akinek kell úgysem olvassa el...minden pusztába kiáltott szó...Összefogás? Ugyan kérem...”
 • 3. apex 2012. július 17. 10:52
  „Borkai ismét s-t csinált a szájából. Ez a húzása a városházának már nem lepett meg. Egy piac minden városban a praktikussága mellett idegenforgalmi látványosság is. Az Árkád mellett csak addig hagyják vegetálni, amíg a telket el nem adják, utána lehet ismét költözni. A mélygarázs horrorárú projektet nem akarják kukába dobni? Parkolóházat lehetne a jelenlegi vidéki busz pu. fölé vagy az Eszperantó úti parkolóra építeni negyedáron sokkal kedvezőbb helyen a tömegközlekedési centrumoknál. Ezek a P+Gy elvnek is megfelelnének.A Marcal-városba ígért uszodát a meglévő uszoda mellé akarják építeni. Utazhat a déli városrész keresztül a belvároson, növelve a forgalmat és a parkolási bevételt. Miért érzem úgy, hogy nincs gazdája a városnak? Hozzáértő emberek helyett politikusok és a pénz irányítja Győrt.”
 • 2. urbaniastapista 2012. július 17. 10:48
  „Ha már piacot építenek, építsék azt a Buszpályaudvar felének a helyére, mára ott van a város igazi központja.
  A buszoknak nem kell ott parkolni, fele hely is elég nekik, parkolhatnának pl. a Fészek áruház mellett.”
 • 1. révfaluiszúnyog 2012. július 17. 10:17
  „Nemhiába mondottam jó egy évvel ezelőtt, hogy a jelenlegi önkormányzat, ill. városvezetés, a BoBoSo zrt. a legaljasabb, leghazudósabb banda, amely valaha Győrön élősködött. Nem azt ígérték égre-földre, hogy a piac visszakerül? Jobboldali, keresztény, konzervatív szúnyogként teljes szívemből kívánom a bukásukat s ennek érdekében még az ellentáborra is képes leszek szavazni. Egy történelmi városban a piac jelenti az élet egyik alappillérét, nem pedig találomra rendezett bulik, amellyel szétverik a belváros hagyományos mindennapjait. Az ódon történelmi negyed hangulatához nem üvöltő kivénhedt dívák vagy még ,,alig ismert sztárok" sipákolása való, hanem valódi kulturális rendezvények normális hangerővel és a rendelkezésre álló helyhez arányos számú közönséggel. Közönséggel s nem tomboló tömeggel. Ugyan miféle rendezvények lesznek ott évente húsz alkalommal? Amikor a mostani Vaskakas bohóckodáson is 100-150 ember lézengett a Széchenyi téren. Mi győriek nem erre szavaztunk! Senki nem akarta, hogy ősi piacunkat kitelepítsék a csalánosba. Amióta a piac kint van, a belváros alig él. Nem a skanzenné alakított, kocsmapulttá züllesztett Széchenyi téren való lófrálás élteti a belvárost. Nem! Az legfeljebb azt a két-három vállalkozót élteti, aki ezt kibulizták maguknak az izzadságszagú öltözőkben szocializálódott autokrata ösztönlényekkel s a Haifa-vigyorú gonosz törpével. Az üzletek, a szolgáltatók viszont lassan éhen pusztulnak, mert alig megy valaki a belvárosba vásárolni, bármiféle szolgáltatást igénybe venni. Már a Matróz kocsma is kínlódik, pedig ő háromszáz esztendeje jól élt ott. De elvették a piacot, elvették a parkolót, elvitték a buszjáratot, s a körbe-körbe tekergő, saját farkába harapó kígyóként szédelgő citybuszról nem száll le messziről érkező utas, aki a Matrózba igyekszik. S máshová se érekznek utasok. A kis divatáruüzletek, optika, fodrász, illatszeres, virágboltos, könyvesboltos, hentes, fotóüzletes, ajándékboltos pusztul. Magam s jó néhányan még régen, a szombati piacok után tovább sétáltunk a belvárosba, ittunk valamelyik teraszon, vásároltunk az üzletekben. Ma autóval elrohanunk a piacra, aztán irány haza, a belváros kimarad. Hány ezren lehetünk ezzel így Győrben? Ki kérte, ki hatalmazta fel a lelki fogyatékkal élő városvezetőket arra, hogy tönkretegyék mindazt, amiért jó volt Győrben, a belvárosban ill. annak közelében lakni? Szó volt-e minderről a választási hazugságaikban? Kedves Győriek! A Dunakapu teret gebinbe készülnek adni maguknak s a Széchenyi tér karvaly vállalkozóinak. Már tudjuk, hogy az egykori halbolt-ház lesz a Dunakapu téri Pálffy, a piacház a cipőgombszemű hitbizományainak sorát gyarapítja majd, a Matrózost ki akarják füstölni, hogy az is az övék lehessen és átalakíthassák, ,,modernizálják" majd tönkre vágják az utolsó arrabonicumot. Nyilvánvaló ez, a városban már minden boltban suttogják, arra megy ki a játék, hogy a belváros csődöt jelentsen, a bérlők elmeneküljenek, a nem nagy számban lévő tulajdonosok eladják ingatlanjaikat s akkor az addigra már milliárdossá hízlalt tejtestvérek megszavaztatják a közgyűléssel az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok értékesíthetőségét és felvásárolják a történelmi belvárost. Győrnek a kétharmad azt jelenti, hogy vége az ingyenes parkolásnak, már Révfaluban is elvették ezt a lakóktól, még távolabb tartják a belvárosba igyekvőket s a kiszorítósdit addig fogják játszani, amíg Győrújfaluig fizettetnek majd s akkor tényleg nem lesz ember, aki akár bevásárlás, akár csak egy ebéd okán is a belvárosra gondoljon. Győrnek a kétharmad azt jelenti, hogy a száz évek óta belvárosban rendezett őstermelői piacot kiirtották. Győrnek a kétharmad azt jelenteti, hogy gusztustalan modern épületeket csesznek az ódon belvárosba, ukrán cigánysátorhoz hasonlatos színekkel tarkított senki által se keresett turista irodát építenek százmilliókért a Baross útra, amelynek közelébe se jut egy autóval érkező idegen s nyilvánvalóan a legutolsó hely lesz, amit megtalál, ha ugyan keresi az internet korában. Aztán a kétharmad Győrnek a múlt pusztítását is jelenti. Duna bástya kuka, kedves antik házak kuka, lesz helyette üvegház, amit eddig piacháznak neveztek a Brády ház helyén. Most mi lesz belőle? BoBoSo öltöző? Ahol át lehet majd megint vedleni valami mássá a választások előtt? Győrnek a kétharmad azt is jelenti, hogy kresz oktatóparkká alakult a város. Bárki veheti a fáradságot, induljon el valamerre s számolja a táblákat. Érdemes volna egy közlekedés-pszichiátert megkérdezni, szerintem bármikor kimutatható, hogy nincs olyan autós, aki ennyi táblára figyelni tudna, azokat megjegyezni képes volna. Akkor meg minek? Már nem látni fákat, bokrokat, épületeket, lassan a nőket se, csak táblaerdőt. Rettentő ronda és főleg tökéletesen értelmetlen. Szomorú tanújele annak, amikor az emberi fejekben agy helyett szabályok vannak csupán, a szabály újabb szabályt szül s közben az ember, ki eredendően többre hivatott, elgépiesedik, a végére már senki nem tud semmit csak maga elé motyogja, ott a tábla, amelyet a következő méteren kiolt egy másik. S akkor az egyiket kicserélik, ám minden marad a régiben. Valamit tenni kellene, szervezkedni, tömörülni, mert Győr a miénk, nem néhány szélhámosé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarságtudatukat erősítették Győrújbaráton

Tizennégy-tizenhat évesek táboroztak egy hétig a győrújbaráti létesítményben: a Magyarok… Tovább olvasom