Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Városrét: szakított a Rába az Engellel

A Budapesti Értéktőzsdén szerdán a Rába Járműipari Holding Nyrt. bejelentette, hogy felmondással megszüntette az Engellel kötött hosszú távú ingatlanszerződést.

A döntését azzal indokolta, hogy az Engel, szerződéses kötelezettsége ellenére, az első fázist követően nem kezdett újabb fázist, s nyilvánvalóvá vált, hogy a projekt belátható és ésszerű határidőn belül nem valósulhat meg.

A Rába 2002-ben kötött ingatlanfejlesztési szerződést az Engellel: a nagyszabású tervek arról szóltak, hogy a Városrétnek elnevezett városrészben több ezer lakást épít a beruházó, vagyis az Engel-csoport.

A mostani  felmondás következtében azonban  a Rába tulajdonában álló, nagy értékű és érvényes rendezési tervvel bíró 43 hektár fölött  (nem számítva a már értékesített 2,6 hektárt) ismét szabadon lehet rendelkezni.  ˝A Rába széles körben vizsgálja is a potenciális hasznosítási lehetőségeket˝ – áll a tőzsdére eljuttatott közleményben, ami így folytatódik:

A szerződés felmondása mellett a Rába továbbra is fenntartja a megkezdett fejlesztésekkel kapcsolatos követeléseit az Engellel szemben; bízik abban, hogy az el nem készült épületet a (Dália-palotát) befejezi a beruházó, a lakásokat  átadják,  a fejlesztés során felmerült problémákat pedig az Engel mielőbb rendezni tudja. (A Dália-palotával kapcsolatos problémákról, a 206 lakásos épülettömb félbehagyott építkezéséről korábban már beszámoltunk.)

Olvasóink írták

 • 13. hajraraba 2010. március 11. 20:39
  „Ügyesek vagytok, jól csináltátok, csak a BALEK nem látta, hogy ez lesz a vége! Fontosabb volt számotokra az üzlet, titeket nem érdekelt a családok el lehetetlenítése. Felszámoltátok a munkahelyeket, nem fizettetek vég kielégítést és rendkívüli felmondási időt sem! Szégyeljétek magatokat! Az idős korosztály munkanélküli lett! Erről a sajtó nem írt, mert nem nekik fájt! De ha egyszer ti is megkóstoljátok a munkanélküliség világát, akkor majd másképp gondolkodtok! Régen volt egy mondás! Eredmény minősíti a vezetőt! Ez már nem igaz? Vagy nem akarjátok levonni a konzekvenciát?”
 • 12. egy_győri 2010. március 11. 17:12
  „Rasszizmus ide vagy oda, a számlák zárolva vannak, legalábbis erről szól minden pletyka az utóbbi hónapokban. Tessék kérdezni az egyik kivitelezőt, aki időben lépett! Csak ettől még nem lesz kifizetve sem a másik kivitelező, sem a dáliás lakók. De bízzunk abban, hogy a Rábának sem érdeke, hogy így maradjon ez az egész, és végre valaki befejezi a házat.”
 • 11. Hedon 2010. március 11. 12:16
  „Ahogy az várható volt, hamar egysoros hírré
  zsugorodott a főoldalon.
  Nem gond olvasunk helyette tavaly cikkeket
  a Széchenyi térről és Figlerről !”
 • 10. kolombela 2010. március 11. 10:52
  „9. Patriot 2010.03.11. 09:47
  Zárolni? Hova gondolsz, az rasszizmus!”
 • 9. Patriot 2010. március 11. 09:47
  „Az újra értékesített ingatlanokból kártalanítják azokat a családokat akik a befizetett önrész után sem jutnak lakáshoz?
  A ki nem fizetett alvállalkozók reménykedhetnek a munkájuk után járó követelések kifizetésében?
  Illetve az Engel csoport vagyonát, bankszámláit zárolták e már?”
 • 8. adalfold 2010. március 11. 09:07
  „NEM LESZ VÁROSRÉT. NESZE NEKED GÖRBICZ:(”
 • 7. okostojas007 2010. március 11. 08:19
  „bukás ????
  szerintem dupla haszon....
  nem kell építményadót fizetni a rábának az üres üzemek után , mert lebontották
  másodszor
  a bontásból lesz nb 1 - es csapata gyirmótnak.....”
 • 6. sj_666 2010. március 11. 08:03
  „Épeszű ember hogy képzelhette, hogy Győrben több ezer új lakás eladható ? Ráadásul ezek a lakások szinte semmiben sem különböznek egy szocreál lakótelep házaitól (csak a sokmilliós vételárban).
  A Rába elkótyavetyélte értékes ingatlanait: akkor fizet az Engel a területért a Rábának, ha a felépült lakást már aladták a vevőnek. (A mostani kilátások szerint SOHA.)
  Az ügy legnagyobb tanulsága: jól kell kiválasztani az üzleti partnert, és nem abból a Közel-Keleti kalandor körből, akikkel egy magyar cég csak bukhat, de nagyot.”
 • 5. ortadon 2010. március 11. 07:20
  „Vegyék már észre, hogy nem "panelpatkányok" akarnak lenni az emberek...
  Zöld övezeti, kis telkes, jól megközelíthető, minden szükséges szociális szolgátatás a közelben elérhető legyen...

  Ilyet essék építeni...”
 • 4. makacs 2010. március 10. 22:52
  „Hát ez nem mai buli, de még egy darabig eltart ez az afterparty.
  De még jó, hogy nem építettek több ezer lakást. Komolyan mondom ,azok a gazdasági szakemberek akik ezerszám akarnak lakást építeni egy nem túl nagy városba, azok hová jártak iskolába? Ez úgy működne, hogy előbb a munkahelyek számát kell szaporítani, de max azzal egyidőben csak a lakást. Ideköltözik kb.10000 ember aztán mit csinál, kér segélyt?”
 • 3. kolombela 2010. március 10. 22:34
  „A Rába reménykedhet, mert más úgysem marad nekik. Ha azt akarja, hogy befejeződjön az elkezdett építkezés, akkor saját magának kell befejeznie. Sőt annak is örülhet, hogy egyáltalán megmaradt a 43 hektár területe.”
 • 2. hordópali 2010. március 10. 21:45
  „Sőt!
  A gruppensexbe szabójoe még a várost is bevette!”
 • 1. arrabonem 2010. március 10. 21:26
  „Pedig volt udvarlás, petting, kemény szex meg minden.
  Aztán most meg a válás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétszállítás az ünnepen Győrben

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tájékoztatása szerint a társaság működési területén március… Tovább olvasom