Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Városrét lesz az új városrész neve

"Városrét" lesz a Rába-gyár volt győri Budai úti telepének helyén felépítendő új városrész neve.

„ A sikeres pályázat lezárultával önt is köszönet illeti, hogy Győr új városrészének névpályázatán elindult, és személyes hozzájárulásával segítette egy nagyszabású fejlesztés megvalósítását. Elsőként a pályázókat tiszteljük meg azzal, hogy elmondjuk, a bírálóbizottság a Városrét nevet találta a legmegfelelőbbnek. A név szerzője a közeljövőben veheti át jutalmát" – így kezdődik az az elektronikus levél, amelyet az Engel Group pénteken délután postázott az érintetteknek.

A közgyűlés tavaly decemberben hagyta jóvá, hogy a nagy múltú cég által felhagyott területen új városnegyed születhessen. Az ingatlanfejlesztő az izraeli, számos országban jelen lévő Engel Group. A döntéssel lehetővé vált, hogy a cég akár több ezer lakást építsen és egy új városnegyedet alakítson ki közterületekkel, intézményekkel.

A városrész elnevezését a lakosságra bízták: tavasszal – egyebek mellett a Kisalföld médiatámogatásával – pályázatot írtak ki. Erre csaknem 1600-an közel ezer variációt küldtek be. Sokan játszottak el az Arrabona, a Duna és a mosoni szóval, vagy utaltak Gyárvárosra, a Rába-gyárra és folyóra. A zsűrinek az Engel Group, a Rába rt. és az önkormányzat képviselőin kívül olyan neves személyiségek is tagjai voltak, mint dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Görbicz Anita, a Győri Graboplast ETO KC világklasszis kézilabdázója. A bírálók végül a Városrét elnevezést találták a legjobbnak. A győztes név ötletgazdája hárommillió forintos bónt kap, amelyet a városrészben használhat fel lakásvásárlásnál, de át is ruházhatja másra. A második és harmadik helyezettnek 2, illetve 1 millió forintos „kupon" jár.

A döntésről tájékoztató elektronikus levélből az is kiderül, hogy az Engel Group jövő kedden kezdi értékesíteni az első ütem lakásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos kölcsön a győri utakra

38 út, híd és kereszteződés 1 milliárd 598 millió forint értékű, 2006 és 2008 közötti felújítására kölcsönt vesz fel a város. A közgyűlés 32 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el a programot. Egy: minden győri közvélemény-kutatásban a közlekedési feltételek jobbítása szerepel az igénylista első helyén, s a terv mellett szól az is, hogy az önkormányzat hitelképessége jó. Tovább olvasom