Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Városrét kelendő

Alig három hónap alatt eladta a győri Városrét első házának csaknem mind a 86 lakását az Engel Group.
Alig három hónap alatt eladta a győri Városrét első házának csaknem mind a 86 lakását az Engel Group – tájékoztatta a Kisalföldet Erdős Ildikó, a cég magyarországi marketingvezetője. Az értékesítést szeptember végén kezdték meg. Az épület – amelynek tervei már elkészültek – a Rába-gyár volt kettes portájának helyén áll majd. Az első lakók 2007-ben költözhetnek be.

A sikeres kezdés hatására az Engel már a második házat kínálja az érdeklődőknek. Ebben mintegy 60, zömmel másfél, kétszobás lakást alakítanak ki, mert a tapasztalatok szerint a kisalföldi megyeszékhelyen erre van a legnagyobb igény. Ez az épület a harmadik, U alakú szomszédságában lesz. Utóbbi a Duna-parton helyezkedik el, nagyon sok vízre néző lakással.

Az alaprajzokból kiderül, hogy az épületek belső kertet is magukban foglalnak, a négy utca által határolt házakat sétálóutcákkal tarkított zöldövezet veszi körül. A beruházó vállalta, hogy a Duna-parti galériaerdővel együtt közel 60 hektáros terület mintegy felén ligetes elrendezésű – tájvédelmi és környezetvédelmi terv alapján kivitelezett – zöldfelületek terülnek el.

Az ilyen típusú városnegyedeknek máshol már nagy hagyományai vannak, például az Egyesült Államokban. Ott már évtizedekkel ezelőtt megindult a kiköltözési hullám a belvárosokból, mert a tehetősebb lakók úgy vélték, a zöld gyeppel körülvett külvárosi házak sokkal inkább megfelelnek a nyugodt családi élet számára. A tendencia megállítása végett az USA-ban néhány év alatt 25 ezer közparkot építettek, s ezeknek köszönhetően egyre kevesebben akarnak elmenekülni a városokból.

Erdős Ildikó elmondta: a házakkal párhuzamosan kereskedelmi üzletek, irodák is épülnek Városréten.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszra járható lesz az aluljáró

Március végétől gyakorlatilag használatba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a győri Nádor aluljárót. A projekt átadási határideje jövő év június vége, és bár az építők úgymond előbbre járnak, nem ígérnek korábbi időpontot. Időközben ugyanis olyan – szerencsés – módon alakult a helyzet, hogy az aluljáróhoz kapcsolódó útterveket módosítani kell. Magyarán több készülhet el, mint ami az eredeti elképzelésekben szerepelt. Tovább olvasom