Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Városrészkeringő bankkártyával

Egyes utcákban alig kell sétálnunk két bankautomata között, míg máshol egy egész városrész áll pénzfelvételi hely nélkül.

Nyilván mindenki ismeri azt a bosszúságot, amikor pénzt akar felvenni Győrben, mondjuk a Hédervári úton, s mivel – fizetésnap lévén – az OTP-automatából (ez a leggyakoribb, ezért ezt vizsgáltuk) kifogyott a bankjegy, vissza kell jutnia a Belvárosba. Ugyanígy járunk akkor is, ha mondjuk a Szigethy Attila úton, a volt „Verseny ABC"-ben hiúsul meg a tranzakció, mivel ekkor vagy a megyei kórház, vagy a vásárcsarnok felé visz az utunk.

Egytől nem kell jelen pillanatban tartani: hogy Újvárosból, Szigetből vagy mondjuk Bácsáról fordulunk vissza hasonló okból, mert ezeken a helyeken egyáltalán nincs OTP-automata. Aki szerint ez hiányosság, az nyilván még elégedetlenebb a falvakban, mivel Győr környékén ma csak Győrújbaráton és Győrzámolyon üzemeltet ATM-et a bank.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a kérdés ilyenformán csak az OTP-kártyásokban merülhet fel, hiszen a többi pénzintézet ügyfélköre hozzászokott ahhoz, hogy nincs tőle mindig karnyújtásnyira egy automata.

A legsűrűbben behálózott rész természetesen a Belváros, itt a vasúti pályaudvart is számítva 8 OTP-s helyen vehetjük fel a pénzünket. Viszonylag jól ellátott területnek számít Marcalváros, amelynek mind az egyik, mind a másik részén 2–2 automatát találunk, akárcsak Révfaluban. Nádorvárosban – mivel elég nagy kiterjedésű városrész – néha kevésnek tűnik a 7 darab automata, ha ide számoljuk a kórházat és a plázát is.

A kevésbé jól ellátott környékek közé tartozik Adyváros, Gyárváros és a József Attila-városrész, mindegyik területen 1–1 felvevőt találunk, Győr-Szabadhegyen, Újvárosban, Szigetben s a külvárosok közül Gyirmóton, Pinnyéden, Likócson, Bácsán pedig egyáltalán nincs automata, nem úgy, mint Ménfőcsanakon, ahol 1-et, Kismegyeren, ahol szintén 1-et, s Győrszentivánon, ahol 2-t is működtet az OTP. Ezeken kívül még a nagyobb vállalatoknál is üzemel egy-két ATM, többek között ezért sem éri meg falun létesíteni felvevőhelyeket.

Mészáros József, az OTP győri igazgatóságának vezetője szerint ugyanis 8–10 millió forintba kerül egy üzembe helyezés, s körülbelül havi 2000 tranzakció szükséges ahhoz, hogy ne váljon veszteségessé egy automata. Ez nem jelent gondot a leggyakrabban használt, Baross úti pontokon, ahol havonta 8–10 ezer tranzakciót is végeznek, de probléma lenne például egy közepes faluban. Ezért a városhatárokon túl a bank csak főútvonalakban tud gondolkodni, így négy hónapon belül ATM-et helyez ki Abdára és Nyúlra is. A továbbiakról az igazgató még elmondta: a cég terveztet egy-egy automatát Gyárvárosba és Újvárosba is, ezekkel kapcsolatban azonban még nem sikerült konkrét egyezségre jutni. Új helyszínnek ígérkezik még az Árkád üzletközpont is, amelynek illetékeseivel az OTP országos központja folytat tárgyalást.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásbörze: mérnökök előnyben

Mintegy 40 cég kínált állást szerdán a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) állásbörzéjén. Rögtön leszögezzük: a gazdasági szakokon végzők reménykedhetnek, hogy nem az itteni kínálat szerint alakul a pályájuk, mivel a státuszok 85 százalékára mérnököt keresnek. Tovább olvasom