Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Városrészek fóruma: a Belvárossal folytatjuk

Továbbra is várjuk azokat a kérdéseket, észrevételeket, panaszokat, amelyek foglalkoztatják önöket vagy amelyek megoldását hiába sürgetik.

Cikksorozatunk első részében Marcalváros I.-gyel kapcsolatban tehettek fel kérdéseket – ezeknek próbáltunk mind utánajárni.

A héttől a Belvároson a sor. Továbbra is várjuk azokat a kérdéseket, észrevételeket, panaszokat, amelyek foglalkoztatják önöket vagy amelyek megoldását hiába sürgetik.

Címünk: Kisalföld, "Városrészek fóruma", 9002 Pf. 28 vagy (e-mailben) varosforum@kisalfold.hu. Kérdéseikkel mi megkeressük az illetékes hivatalokat, önkormányzati képviselőket, s azt reméljük, valóban sikerül tenni a problémák orvoslásáért.

Olvasóink írták

 • 14. Alajos 2012. október 01. 08:55
  „Oké. Megmutatnám a lakásomat is, ezért javaslom, hogy a közelben találkozzunk, mondjuk szerdán este hétkor a Kárpát u. és a Templom u. sarkán. A részleteket ott megbeszélhetjük. Zsír.a.buli?”
 • 13. zsír.a.buli? 2012. szeptember 30. 18:29
  „áll az alku, hacsak nem a Jókai utcában laksz. :p”
 • 12. Alajos 2012. szeptember 30. 14:31
  „Kedves Barátom zsír.a.buli?
  Ennél sokkal több problémám van, és ezért sem költözöm el csak akkor, ha Te akarsz a helyemre költözni minimum öt évre. Áll az alku?”
 • 11. zsír.a.buli? 2012. szeptember 29. 17:28
  „10. Alajos
  ha ennyi problémád van, költözz el innen.”
 • 10. Alajos 2012. szeptember 26. 09:25
  „Ismét egy költői kérdés: az Aradi vrt. útján, a Gyermekek Házánál is, és a Deák Gyógyszertár előtt is egy-egy méretes lyuk van a járdán, olyan "szilánkosra töröm a bokádat" méretű. Valószínű közműhiba van alattuk.
  A lyukak hónapok óta léteznek. Néhány hete egy-egy figyelmeztető táblát kaptak. És tessék mondani: mikor tetszenek megjavítani a járdát?”
 • 9. W118 2012. szeptember 25. 12:41
  „to 6. Lestate 2012.09.24. 17:30
  Valóban van :ddd. De nagyon vicces és egyben nagyon lehangoló is a válaszod. Egy normális mélygarázs normális mérettel, normális megközelíthetőséggel...
  De nem baj."

  Mi a vicces ,mi a lehangoló?
  Van a vízügy és a megyeháza alatt mélygarázs.Ez a tény.
  Azt azért ne várd,hogy ezt az épületegyüttest lebontsák csak azért,hogy akár több mínusz szintes mélygarázst építsenek oda.
  Az ,hogy szerinted csúnya az épület,még nem elég indok a bontásra.A győri városépítészet történelméhez tartozik,már megszokott városképi látvány.
  A bontást,a bérlők máshol elhelyezésének költségeit már nem is merem kiszámolni.

  Ja,a Dunakapu térre tervezett mélygarázzsal egyátalán nem tudok azonosulni.
  Meg az erőből,csakazértis megtesszük politikával sem...”
 • 8. titokgyula 2012. szeptember 25. 07:38
  „A mélygarázs bárhol másutt jó lenne, csak ez egy erődemonstráció a vezetés részéről, hogy úgyis megcsinálják, mert megtehetik.”
 • 7. Alajos 2012. szeptember 24. 21:53
  „Tisztelettel kérdezem a rendért és a tisztaságért felelős szakembereket: havonta hány személyt bírságoltak meg éjszakai csendháborításért (részeg kurjongatásért éjjel fél háromkor a Baross u.- Kossuth u. útvonalon), és hány személyt bírságoltak meg nappali, nyílt színen történő vizelésért mondjuk a belvárosi kapualjakban, két autó között a parkolóban, stb. Hogy az éjszakai nyilt szini papás-mamást már ne is kérdezzem...”
 • 6. Lestate 2012. szeptember 24. 17:30
  „W118,

  Valóban van :ddd. De nagyon vicces és egyben nagyon lehangoló is a válaszod. Egy normális mélygarázs normális mérettel, normális megközelíthetőséggel...
  De nem baj.”
 • 5. rubeola 2012. szeptember 24. 14:41
  „Remélem a T. Képviselő elolvassa a hozzászólásokat, egyébként meg e-mailban írjátok le ugyanezeket és még a többit.....mert van több is!!!!! Mármint panasz, észrevétel, reklamáció, bejelentenivaló stb.....”
 • 4. W118 2012. szeptember 24. 14:19
  „to 2. Lestate 2012.09.24. 10:44
  Ha mélygarázst akarnak, akkor azt a Vízügyi székház alá kellene"
  Már van ott egy....”
 • 3. gyugyu1 2012. szeptember 24. 11:11
  „Az is érdekelné az embereket miért üres a sok üzlet a belvárosban !!

  Csak nem olyan magasra emelte a Borkai városvezetés a bérleti díjakat,hogy ne tudják megfízetni a bérlők és lehessen értékesíteni a kiürült helységeket ??????? / igy csurran-cseppen !!! /”
 • 2. Lestate 2012. szeptember 24. 10:44
  „Teljesen egyértelmű. Ha mélygarázst akarnak, akkor azt a Vízügyi székház alá kellene. Tökéletes mélygarázst lehetne annak a helyére építeni, és a mélygarázsra egy szép parkot, ezzel egyúttal eltűnne Győr talán egyik legcsúnyább épülete, ráadásul központi helyen, másrészt a mélygarázst össze lehetne kötni a polgármesteri hivatallal, ami nekik is jó lehetne, harmadrészt egészen jól megközelíthető lenne. Simán be lehetne hajtani a Szent István útról, és oda ki is lehetne menni, ezáltal jó helyen, használható mélygarázsa lenne végre Győrnek, arról nem is beszélve, hogy csak egy szintes mélygarázs akkora területen sokkal olcsóbb lenne, és valószínűleg nem is járna műemlék rombolással. A Dunakapu-téri mélygarázs ha tényleg megépül, akkor kongani fog az ürességtől. Max rendezvények alakalmával lesz valami forgalma.”
 • 1. bazsifekete 2012. szeptember 24. 09:17
  „A belváros...
  Élhető belvárost akartak Borkaiék, de ehelyett szellemvárost csináltak belőle.
  S ahelyett hogy segítenék az újrakezdést- talpra állást, mégegyet belerúgnak az iparosokba.
  Aki meg véletlenül a belvárosba téved, azt a különféle háborús kellékekkel(mint pl. a Jedlik Á. utcai kőrakás több alkalommal is) riasztják el a belvárosi sétától.
  A Dunakapu térről meg ne is beszéljünk. Kinek is kell a mélygarázs? Borkaiéknak, vagy nelünk győri polgároknak?
  Miért nem lehet más, értelmes dologra használni azt a részt. Főleg, ha valakik oda raktak annyi téglát Bástya alakzatban....
  :)
  Össze lehetne kötni azt a rengeteg kazamatát, amit még rejt a föld, ezáltal össze lehetne kötni a megmaradt bástyákat.
  Összelehetne kötni a történelmünket a kultúránkkal, az értékrendünket a jövőnkkel.
  A kézzelfogható dolgokat a város fejlesztéséért, hiszen más városokban a történelemből merítenek a eszközt a fejlődéshez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerékpárutak újabb zökkenői olvasói levelekben

Számos levelet kaptunk a győri biciklis közlekedéssel foglalkozó cikkünk nyomán. Tovább olvasom