Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Városimázs toplista: Győr és Sopron a top10-ben

Debrecen, Gödöllő és Balatonfüred voltak a legjobban kommunikáló városok tavaly az Image Factory az Observer Médiafigyelő közreműködésével végzett kutatása szerint.

A kommunikációs ügynökség kedden azt közölte az MTI-vel: azt vizsgálták, hogy mely települések médiamegjelenése volt a legvonzóbb. Ez alapján pedig három kategóriában hirdettek győztest. A megyei jogú városok között második alkalommal nyert Debrecen, míg a nagyvárosok között Gödöllő végzett az élen. A kisvárosok között pedig immár harmadik alkalommal Balatonfüred lett az első.

A megyei jogú városok rangsorának dobogóján megismétlődött a tavalyi végeredmény, mivel amellett hogy Debrecen ismét győzni tudott, Szeged lett a második, Miskolc pedig a harmadik. Ennek kapcsán közleményükben kifejtették: "Debrecen 2009-ben is komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az ország második legnagyobb városa lévén a vidéki Magyarország fővárosaként jelenjen meg a nyilvánosságban".

Szeged elsősorban a színes kulturális rendezvényekkel, koncertekkel, valamint látványos válságkezelő lépéseivel biztosította be magának újra a második helyet. Miskolc pedig a hírmennyiség tekintetében volt kimagasló. Ugyan a negatív hírek számát tekintve a harmadik helyen áll (Pécs és Veszprém mögött), emellett a pozitív hírek aránya is itt a legnagyobb - írták.

A nagyvárosok versenyét a tavalyi hatodik helyezett Gödöllő nyerte meg. A második helyezett Szentendre éppen csak lecsúszott a kategória első fokáról, Keszthely pedig Gödöllőtől és Szentendrétől ugyan alaposan lemaradva, de a többi települést jócskán megelőzve futott be a harmadik helyére.

A kisvárosok listáján már zsinórban harmadszor Balatonfüred lett az első, mely a kutatások szerint tudatos stratégia eredménye. A város rendezvényeivel, kommunikációjával a Balaton kulturális fővárosa képet erősíti - írták.

"A 2009-es év kellemes meglepetését okozta" Százhalombatta, hiszen a tavalyi évhez képest huszonhárom helyet javítva szerezte meg az "ezüstérmet". Hasonlóan nagyot lépett előre Mohács is, amely a tavalyi 17. helyről lépett a harmadik helyre.

A városi internetes portálok is értékelték, amely kategóriában a tavalyi évhez hasonlóan ismét Pilisvörösvár honlapja lett a győztes - tették hozzá.

Az Image Factory kutatása a tízezer lakos feletti népességszámú magyarországi városok Budapest nélküli imázs rangsora, melyet az országos médiában 2008. november 1. és 2009. október 31. között megjelent, az Observer Budapest Médiafigyelő adatbázisában található sajtóhírek, valamint az adott települések honlapja alapján készítettek.


A nagyok nagyot javítottak

A megyei jogú városaink remekül szerepeltek a felmérésén, hiszen Győr a lista negyedik helyén szerepel (a 2008-as felmérésben még csak a 10. volt a megyeszékhely), Sopron pedig a kilencedik (a 17. helyről lépett előre a város). 
A nagyvárosok toplistáján Mosonmagyaróvár is előrébb került, a tavalyi 11. hely után idén már a kilencedik helyén áll a Lajta-parti város, megelőzve például Esztergomot, Vácot vagy Pápát.
A kisvárosok között a 19. Kapuvár, Csorna a 43. helyezett az http://www.imagefactory.hu felmérésében. Egy éve Kapuvár az 5., Csorna a 37. volt.

Olvasóink írták

 • 9. Norbi32 2010. szeptember 16. 04:53
  „Egyébként egy ilyen listát amellett, hogy totál szubjektív úgy manipulálnak ahogy akarnak.
  (Telefonon is gyűjtöttek adatokat. Nekem pl. egy nő Miskolcot akarta "eladni")
  Számomra a Loki BL szereplése óriási égés az országnak az pedig, hogy ezt a noname hazai bajnokságot nyerik v. sem hidegen hagy.
  Na mindegy! imázsfaktori ide vagy oda inkább utazom Győrből Sopronba, Veszprémbe vagy éppen Füredre mint bármelyik keleti csodavárosba.”
 • 8. Norbi32 2010. szeptember 16. 04:26
  „Azért óvatosan ezzel!
  Szeged biztos azért került a csőd szélére mert túl sokat szorgoskodtak az imázsuk megteremtésén.
  Szerencsére egy Botka portréra még futotta nekik megörizvén az örökkévalóságnak ezt a nagy formátumú politikust.”
 • 7. sme 2010. szeptember 15. 18:42
  „Szeged nincs is bent az első tízben, Debrecen a nyolcadik, Sopron pedig az ötödik, csak Bp. Hévíz, Siófok, Szóboszló előzik meg. Sopronba többen jönnek, mint Balatonfüredre, azért az nem semmi. Ennek megfelelően kellene értékelni és vigyázni, fejleszteni városunkat.”
 • 6. sme 2010. szeptember 15. 18:35
  „szjuci! Azért én megkérdőjelezném amit mondtál. Persze sok a tennivaló még nálunk Sopronban, sőt rengeteg!! És tény, hogy sürgősen fel kell zárkóznunk, mert lemaradtunk és valóban szép Szeged is, de azért az is egészen biztos, hogy Sopron ott van a legszebb, legkedveltebb magyar városok körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a látogattotság tekintetében is jóformán csak Budapest és a fürdővárosok előzik meg Sopront. Azért egy Szegednek, Debrecennek, Győrnek teljesen más a hangulata, atmoszférája, ebben a tekintetben tényleg nem lehet őket összehasonlítani.
  http://itthon.hu/szakmai-oldalak/letoltesek/turizmus-magyarorszagon”
 • 5. arrabonem 2010. szeptember 15. 10:15
  „2. Hedon
  Mikor jártál Debrecenben?
  Van egy-két dolog abban a putriban amit irigylek tőlük...”
 • 4. kikelet_ 2010. szeptember 15. 09:50
  „ha már a Kisalföld nem volt képes feldolgozni az elemzés megyénket érintő részeit, innen lehet letölteni: http://www.imagefactory.hu/varosimazs/2009/varosimazs_toplista_2009.doc”
 • 3. szjuci 2010. szeptember 15. 09:03
  „Hedon! Voltál-e már Szegeden? Össze sem lehet hasonlítani a mi poros Sopronunkkal. Az ország egyik legszebb, legfejlettebb és legélhetőbb városa... nézzél el néha keletre, aztán utána döntsd el ,melyik a putribb...”
 • 2. Hedon 2010. szeptember 15. 07:05
  „Keleti putrik az első háromban.
  Értem. no comment ...”
 • 1. Freehill 2010. szeptember 14. 21:17
  „Győr negyedik helye jó eredmény, pedig kisebb, mint Pécs - amely ráadásul idén Európa Kulturális Fővárosa is -, utóbbi mégis csak a 14-ik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók ütköztek az autópályán

Két autó ütközött kedden délután az M1-es autópályán Győrnél. Tovább olvasom