Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Városias külsőt nyert a környék

Győr - A csapadékvíz-elvezetési program részeként a kiépített csatornák mellett új aszfaltburkolatot kapott a Vak Bottyán utca.
Simon Róbert Balázs alpolgármester és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő tegnap ünnepélyes keretek között adott számot az elkészült munkálatokról a környék lakóinak és a médiának. Elmondták, a most átadott beruházás a Győr-Szabadhegy egészére elkészített csapadékvíz-elvezetési rendszer II. üteme: elsőként még 2007-ben épült meg a csapadéknak az I. számú adyvárosi tóba jutását biztosító gerincvezeték és olajleválasztó berendezés. Ezt követte tavaly a Pannónia utca és környezetének rendezése, idén pedig a Vak Bottyán utca kétoldali csapadékvíz-elvezetését szolgáló csatornázás és a teljes útburkolat-felújítás.

Simon Róbert Balázs kiemelte, a Zichy utca végében elhelyezett keresztirányú folyóka révén, a csatorna József Attila út alatti átvezetésével sikeresen levezethetők a Szabadhegy magasabb részeiről ide érkező csapadékvizek is.

Régi adósság: A Pannónia, Mozsár és Konini utcák közötti szakaszon az útburkolatot teljesen felújították, új járdát építettek. Fotó: Bertleff András
Régi adósság: A Pannónia, Mozsár és Konini utcák közötti szakaszon az útburkolatot teljesen felújították, új járdát építettek. Fotó: Bertleff András

Az összesen 88 millió 212 ezer forintba kerülő munkálatokkal elérték, hogy az idestova fél évszázada beépített terület végre városias jelleget kapjon. A Vak Bottyán utcának a Pannónia, Mozsár és Konini utcák közötti szakaszán az útburkolatot teljesen felújították, új járdát építettek kiemelt járdaszegéllyel, lefedték a nyílt árkot és aszfalttal stabilizálták a padkát a Szabadhegyi Közoktatási Központ mellett – így az ottani parkolóhelyek száma megduplázódott –, egységesítették a kapubejárókat, kivágták és pótolták az elöregedett, balesetveszélyes fákat. Az átadási ünnepség egyik résztvevőjének az alpolgármester megígérte, hogy hamarosan a kért fekvőrendőröket is kihelyezik.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. május 01. 08:23
    „No, már feltalálták a csapadék víz díját?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus droghelyzet! Talán menthető?

Győr - Az iskola szerepe meghatározó, a családé döntő, de az önkormányzatnak is van tennivalója… Tovább olvasom