Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Városi olimpiatörténeti vetélkedő a Bercsényiben

A győri Bercsényi Miklós Középiskola és a Győr megyei jogú város sportigazgatósága rendezésében az első városi olimpiatörténeti vetélkedőt tartották a győri Bercsényi középiskola Fehér Miklós aulájában.

A vetélkedő résztvevői a Móra Ferenc általános és középiskola, a Pálffy M. kereskedelmi szakközépiskola és szakiskola, a Speciális szakiskola és a Bercsényi Miklós középiskola. A győri sportigazgatóság sporttörténeti bizottsága és az iskola szándéka hagyománnyá tenni a vetélkedőt. 1980 óta tartja az iskola számon az olimpián részt vett tanulóit, akikről az iskola márványtáblán emlékezik meg.

A vetélkedőt a szervező iskola nevében Németh Zsolt igazgató nyitotta meg, a sporttörténeti bizottság nevében dr. Gönczöl László tanszékvezető főiskolai tanár, majd Molnár Péter városi sportigazgató köszöntötte a csapatokat. A versenyzők 5 fordulóban mérték össze tudásukat. A fordulók: híres magyar olimpikonok felismerése, ókori olimpiák helyszínei, olimpiai figura, vagy plakát tervezése, kommentár készítése egy sportesemény kapcsán, mozaikkép összerakása.

A versenyzők valamennyien oklevelet és könyvet kaptak, az első három helyezett pénzjutalomban is részesült. Felvételünkön az első helyezett Bercsényi I. csapata: Varga Dávid, Sklánicz Bertalan, Rugli Tamás. Az ismeretszerzésen túl a résztvevők egy hangulatos délutánt töltöttek el az iskolában.

Városi olimpiatörténeti vetélkedő a Bercsényiben - Fotó: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanöt: Matzon Ákos kiállítása a Xántusban

A Xántus János Múzeum időszaki kiállítótermében május 9-ig látható Matzon Ákos „65 - Hatvanöt"… Tovább olvasom