Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Városi könyvtár az interneten is

Győr - Modernizálta – január 1-jétől – szolgáltatásait a győri városi könyvtár, olvasói ezentúl több szolgáltatást akár otthonról, interneten keresztül is igénybe vehetnek.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár január elsejétől modernizálta kölcsönzési szolgáltatásait – erről számolt be a pénteki városházi sajtótájékoztatón dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató.
A Herman Ottó utcai könyvtár felnőttrészlegében a hagyományos „cédulás" rendszert számítógépes, vonalkódos kölcsönzés váltotta fel. A kölcsönzés így gyorsul, alaposabb a könyvtári dokumentumok keresése. Az online katalógus nemcsak azt mutatja, hogy a keresett dokumentummal rendelkezik-e a könyvtár, hanem azt is, hogy az éppen bent van-e. Ha nincs bent, az olvasó akár otthonról is, interneten előjegyzést kérhet rá. Ezután e-mailben értesítést kap, ha a dokumentum beérkezett.

Az otthoni online katalógushasználat és előjegyzéskérés mellett az olvasó a rendszerbe lépve tájékozódhat kölcsönzési adatairól, van-e tartozása a könyvtár felé. Lehetősége van arra is, hogy interneten meghosszabbíttassa (kétszer) a kölcsönzés lejárati idejét, elkerülendő így az esetleges büntetést. Ha az olvasó megadja e-mail címét, a lejárati emlékeztetőket is így kapja: ez gyorsabb, és természetesen a könyvtár számára olcsóbb is a postánál.

Az olvasók a fiókkönyvtárakban (gyermekkönyvtár, gyárvárosi, szigeti, szentiváni) és a József Attila Művelődési Házban is napi félórás ingyenes internethasználatot kapnak.

(Részletesebb információk a www.gevk.hu internetes oldalon olvashatók a könyvtár szolgáltatásairól.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladatterv az idősek segítéséért

Győr - Elkészítette idei, részletes feladattervét a győri önkormányzat tavaly alakult idősügyi… Tovább olvasom