Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Városi civil fórum kéthavonta

Győr - A napokban a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége (TESZ) megyei szervezetének győri székhelyén dr. Rácz Sándor elnökletével, s számos helyi civil egyesület képviselőjének részvételével megtartotta első ülését az a civil fórum, amely ezentúl kéthavi rendszerességgel összejön Győrben.
Első ülésén azt a tevékenységet elemezte, amelyet a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján a győri önkormányzati bizottságokban állandó meghívottakként a civil szervezetek részéről delegáltak fejtenek ki.

Ugyanakkor megtárgyalták azt a vitaanyagot, amely alapját képezi a győri önkormányzat civil koncepciójának.

Most, hogy ismét előtérbe került a civil koncepció véglegesítésének kérdése, megvalósíthatónak mutatkozik a győri civil társadalom erősödése, az önkormányzat és a város lakosságának önkéntesen alakított közösségei közötti harmonikus együttműködés és a civil szervezetek társadalmi szerepvállalása.

A civil koncepcióban összefoglalt módszerek és együttműködési formák révén az együttműködés átláthatóvá és tervezhetővé válik, csökken az esetlegesség és a véletlenszerűség szerepe.

Mivel a civil koncepció végleges formáját még nem nyerte el, szívesen fogadják mind a városban működő civil szervezetek részéről érkező, mind pedig az egyéni észrevételeket, javaslatokat. Ezeket a Civil Szolgáltató Központban illetve a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége Arany János utcai irodáján lehet leadni.

Szívesen fogadják szervezetek és magánszemélyek észrevételeit, javaslatait

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárlás csak ürügy volt: 770 ezer forintját lopták el

Bakonyszentlászló - Cserépkályha-vásárlás ürügyével ment be két 25–30 év körüli idegen férfi… Tovább olvasom