Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Városházi tenderbontás

Hat pályázat érkezett a győri szennyvíztisztító továbbépítésének kivitelezésére. Értékelésüket követően jövőre kezdődhetnek el a mintegy 4 milliárd forintos beruházás munkálatai.
Az ajánlattevők is jelen voltak az eseményen.
A győri önkormányzat az Európai Unió ISPA-alapjából mintegy 2 milliárd forintnyi támogatást nyert el a bácsai szennyvíztisztító hatékonyságát növelő beruházáshoz. Ez az összeg a teljes költség mintegy felét fedezi, a fennmaradó részt saját és állami forrásokból teremti elő a város.
A jelentős költségvetésű építkezésre az önkormányzat közbeszerzési eljárást hirdetett. A tender kiírása augusztus 29-én jelent meg, a leadási határidő tegnap délelőtt tíz órakor járt le.

A pályázati dokumentumot 23 cég vásárolta meg, de végül is Tibiási Béla, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium nemzetközi támogatásokkal foglalkozó főosztályának vezetője hat, dobozokba csomagolt tervezetet bontott ki a pályázók képviselőinek jelenlétében, nyilvános rendezvény keretében.
A pályázatok közül egyet írt magyar cég, egyet olasz vállalatok közösen készítettek. A többi megvalósítási tervezetet magyar és külföldi (olasz, spanyol, német) társaságok konzorciuma adta le. A legkedvezőbb ajánlati árnak a 14 és fél millió euró számított, a legmagasabb összeg meghaladta a 24 millió eurót. A minisztériumi és az önkormányzat által megbízott szakemberekből álló 5 tagú bizottság tesz majd javaslatot a kivitelezőre, de a döntést az uniós szakbizottságnak is jóvá kell hagynia. Azután kerülhet sor a szerződéskötésre, a tervek elkészítésére és a szakhatósági engedélyek beszerzésére. Így az építkezés várhatóan a jövő év második felében kezdődik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráérős volt a Boney M

Mintegy háromezer néző előtt lépett fel vasárnap este – a szó több értelmében jelentős… Tovább olvasom