Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Városháza: törvényes volt a közbeszerzés

Győr - A Szauter utca meghosszabbítására kiírt közbeszerzés törvényesen zajlott – tudatta szerdán közleményben Golubkovics Péter, a győri városháza kommunikációs vezetője hétfői cikkünkre, valamint a Magyar Szocialista Párt keddi sajtótájékoztatójára reagálva.
„A közbeszerzésben jártas szocialista képviselőknek is tudniuk kell, hogy kétfajta közbeszerzési kiírásban gondolkodnak ma a megbízók. Ezek közül a legalacsonyabb összértékű ellenszolgáltatás a mai gyakorlatban – ismerve az építőiparban nyilvánosságra hozott körbetartozások mértékét – nagyon kockázatos választás.

Ezért olyan kiírást alkalmaztunk, amely az összességében a legelőnyösebb ajánlatot tevőt hirdeti ki nyertesként. Ez utóbbi értékelési rendszerben különböző szempontokat súlyszámok alapján a város érdekeinek legmesszemenőbb figyelembevételével bírálják. Ebben a kiírásban nem csak a vállalási érték a mérvadó, így a súlyozás értelmetlenné teszi a piaci ár alatt történő vállalást.

Pontosan a szakembergárda az, amelyik segíti a városvezetés munkáját abban, hogy a város érdekei maximálisan érvényesíthetőek legyenek, a megvalósítani kívánt beruházásaink ne kerüljenek veszélybe. Ne fordulhasson elő az, hogy egy beruházás a folyamatos hiánypótlásokkal csak jelentős csúszással valósuljon meg, ha egyáltalán megvalósulhat, mert a kivitelező a túl alacsony vállalási ár miatt képtelen a beruházás megvalósítására, vagy – ha a legrosszabbra gondolok – időközben már nem létezik a közbeszerzési pályázat nyertese. A kiírt közbeszerzésben megkövetelt feltételek mindenki számára érthetőek és betarthatóak voltak" – olvasható a közleményben.

Németh Zoltán: „A felelősség nem engem terhel"

Az ügyben Németh Zoltán alpolgármester is közleményt küldött szerkesztőségünkbe, mert Gergely Zoltán, az MSZP győri szóvivője – szerinte tájékozatlanul – azt állította, a Szauter utca közbeszerzése is hozzá tartozott.

„Mint minden közbeszerzéssel kapcsolatos ügy Győrött, így a Szauter utca közbeszerzése is polgármesteri hatáskörbe tartozott és tartozik ma is. Alpolgármesterként a közbeszerzések előkészítésébe beleszólásom nem volt egyetlen esetben sem, így a Szauter utca ügyében sem. Sőt, magát az ajánlati felhívást is csak a közbeszerzési értesítőben való megjelenés után láthattam. Tény, hogy az eredetileg 2007. februárban indított közbeszerzési eljárás – ami még tartalmazta a hiánypótlás lehetőségét – visszavonásra került, így a munkakezdés hónapokat csúszott, a hiánypótlási lehetőség tiltása pedig többletkiadást okozott a városnak.

Ezért viszont engem felelősség nem terhel. A beruházás során – mint ahogy arról a nyilvánosság előtt többször adtam tájékoztatást – számos probléma merült fel, ami a határidő módosításával járt. Ezek jórészt az előző városvezetés alatt készült tervek hiányosságaiból adódtak.

Fontosnak tartom, hogy Szauter utca megfelelő minőségben határidőre elkészült. A kivitelezést alpolgármesterként valóban én felügyeltem, a közbeszerzési ügyek viszont – ismétlem – sosem tartoztak hozzám" – áll az alpolgármester közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Optimisták a győri végzősök- Felmérés a Széchenyi-egyetemről

Győr - Az egyetemisták nagy része optimista az álláskeresést illetően, a legtöbben 100 és 200 ezer… Tovább olvasom