Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Városháza: Győr városa nem rendelkezik vállalati kötvénnyel egyetlen brókercégnél sem

"Győr nevére szóló magyar államkötvénnyel rendelkezik, amelyet január 16-án, 999 987 373 HUF értékben a Quaestor Értékpapírkezelő Zrt-n keresztül vásárolt" - áll a közleményben.

"Győr önkormányzata nem vásárolt vállalati kötvényt és részvényt a Quaestortól. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a költségvetési rendeletének megfelelően - amely az államháztartásról szóló törvény felhatalmazásán alapul -, kizárólag államilag garantált állampapírba fekteti az átmenetileg szabad pénzeszközét, amelyet nem a számlavezető pénzintézete által vezetett számlán köt le.

Győr város önkormányzata nevére szóló magyar államkötvénnyel rendelkezik, amelyet 2015. január 16-án, 999 987 373 HUF értékben a Quaestor Értékpapírkezelő Zrt-n keresztül vásárolt. A Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt. (röviden: KELER) 2015. március 11-én hivatalosan visszaigazolta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata részére, hogy az önkormányzat nevére szóló államkötvények tulajdonában vannak.

Győr városa nem rendelkezik vállalati kötvénnyel egyetlen brókercégnél sem.

A politikai pártok kizárólag önös politikai érdekeiket szem előtt tartva félretájékoztatják az embereket, kérjük, hogy örüljenek inkább annak, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nem vásárolt vállalati kötvényt és részvényt a Quaestortól" - olvasható a teljes közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött az 1-es főúton, Győrszentivánnál

Már nincs félpályás útzár az 1-es főút balesettel érintett szakaszán szerdán. Tovább olvasom