Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Varázslatos szekrényt nyitnak a gyerekekre

Győr - A Vaskakas Bábszínházban, akárcsak az iskolákban, szeptember elsején kezdődött az új évad. A bábosoknak sok idejük nem volt a pihenésre, hiszen augusztusban a nyár egyik legnagyobb sikerű rendezvényét, az országosan is egyedülálló Gyerkőcfesztivált is ők szervezték és valósították meg.
„Szeptember elsején kilenc órakor tartottuk meg az évadnyitó társulati ülésünket" – meséli Kocsis Rozi, a színház igazgatója. „Azért ilyen korán, mert nagyon sok a dolgunk, és ahhoz, hogy október ötödikén, az első premierünkön felgördüljön a függöny, pontosabban kitáruljanak a meseszekrények ajtajai, keményen kell dolgoznunk." A Vaskakas Bábszínházban egyszerre két darabot kezdenek próbálni. Az első Mosonyi Aliz népszerű Szekrénymeséiből készül. Ezért is hívják az októberi premiert Szekrénynyitogatónak. No meg azért, mert az első előadáson a gyerekeket nagyon sok varázslatos szekrény fogadja majd. Mindegyikben meglepetésre számíthatnak, sőt, olyan komód is lesz majd a bábszínházban, amelybe be lehet bújni, és amelynek belső világában hosszan lehet a csodák között időzni.

Idén folytatódik a Horgas Béla-mesék sorozata. Tavaly a Virágünnep aratott szakmai és közönségsikert.
Idén folytatódik a Horgas Béla-mesék sorozata. Tavaly a Virágünnep aratott szakmai és közönségsikert.

„Még a színészek is a szekrényekből bújnak elő majd. A másik előadás, amelyet próbálunk, szintén nagyon fontos. Prof. Krzyestof Rau, a világ bábszínházainak egyik legelismertebb rendezője már negyedszer jön hozzánk. A mester azt nyilatkozta, lehet, ez lesz utolsó rendezése, ezután már csak tanítani fog Lengyelországban. A Metamorfózis, Fehér varázs című darabot, még nyáron meghívták egy őszi turnéra Finnországba. Kilenc városban lépünk fel az életre kelő fehér vásznakkal. A győri közönség természetesen ezt is láthatja majd a bérletes előadások között" – teszi hozzá az igazgató.

A bérletesek találkozhatnak még az évadban Boldizsár Ildikó Amália című darabjával, amely a maga köré szivárványszíneket varázsló boszorkány és a fekete világkerülő ember találkozásáról szól. Ezenkívül folytatódik a Horgas Béla-sorozat, amely tavaly kezdődött a Virágünneppel. A Fabatkák kertjében manók találkoznak két rablóval, akik az érdekesség miatt nők! A társulathoz két új színész szerződött. Tengely Gábor tavaly már rendezőként bemutatkozott a Kádár Kata Revüvel. Pallai Mara színésznő a debreceni Vojtina Bábszínházból szerződött Győrbe.

„Tavaly óriási érdeklődés volt a csecsemőszínház iránt. Ezért idén is lesznek ilyen előadások. A kisgyerekek pedig eljöhetnek hozzánk a Micimackó-terepasztaljátékra. A felnőtteket sem feledjük el, nekik Márquez Makondóban hull az eső novelláiból a Színművészeti Egyetemmel közösen állítottunk színre egy darabot Az eső labirintusa címmel."

Kocsis Rozitól megtudtuk azt is, a Vaskakas Bábszínházban megújult a szervezés, és minden érdeklődőt örömmel látnak munkatársaik Győrött az Aradi vértanúk útja 23.-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elöntötte a szennyvíz a kollégiumot

Győr - Sok volt az iskolakezdés a győri Kazinczy-gimnázium csatornarendszerének: hétfő este a… Tovább olvasom