Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Vándordíj a legeredményesebb lovasnak

Péter Gyula cserkész segédtiszt, a Győri Öregcserkész Baráti Kör elnöke örökös vándordíjat alapított. Az elismerést minden évben háromtagú bizottság ítéli oda a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium legeredményesebb lovasának, aki egy évig birtokolja.

A vörös márványból kifaragott lófej Petőfi-portréval Tóth Dezső munkája. A szobrászművész Győr-Ménfőcsanakon élt és alkotott. A mű talapzatára elhelyezett réztáblára kerül rá az arra érdemes diák neve és az évszám.

Az alapító a napokban ünnepélyes keretek között adta át a díjat elsőként Horváth Kristófnak, aki az iskola lótartó és -tenyésztő szakán az elmúlt tanévben fejezte be tanulmányait.

A fiatalember a májusban megrendezett Vadvirág Kupa Boleró emlékversenyen nyújtott teljesítményével szolgált rá a dicsőségre, iskolájának hírnevét az első és a második helyezés megszerzésével öregbítette.

A vándordíjat Péter Gyula, a Győri Öregcserkész Baráti Kör elnöke személyesen adta át Horváth Kristófnak, a Veres-iskola idén végzett diákjának. Fotó: Mészáros Mátyás
A vándordíjat Péter Gyula, a Győri Öregcserkész Baráti Kör elnöke személyesen adta át Horváth Kristófnak, a Veres-iskola idén végzett diákjának. Fotó: Mészáros Mátyás

Szabóné Gazdag Andrea igazgató a Kisalföldnek azt mondta: a Veres-iskola által rendezett kupa az országban máig egyedülálló lehetőséget kínál a lótenyésztő, belovagló és lovas-túravezető diákoknak arra, hogy összemérhessék tudásukat.

A legutóbbi, immár 15. találkozó nemcsak rekordszámú, több mint száz startja okán vonult be az iskola történetébe, hanem azért is, mert ezen az eseményen emelte hivatalos versenyrangra a találkozót a lovasszövetség. Az, hogy a legjobb vereses induló a vándordíjjal egy újabb elismerést is kap, külön dicsőség az iskola számára.

Péter Gyula arról a régi és nagyszerű kapcsolatról beszélt, amely az iskola legkülönb lovasaiból álló nemzetőr díszszakaszhoz fűzi a cserkészeket.

A diákok számos rendezvényükön, hősi megemlékezésükön vettek részt, álltak díszőrséget, így emelve az események ünnepélyességét.

Az alkotást az elnök magától a szobrászművésztől kapta ajándékba azzal a jókívánsággal, hogy tulajdonosa jó célra, méltó módon használja fel. Péter Gyula úgy érzi, a vándordíjjal ez sikerült.

Olvasóink írták

  • 1. krisztinalovasudvar 2012. szeptember 10. 10:00
    „Kár ,hogy az iskolába járó, 10.-es Herczig Alexa ,aki mind a két kategóriában, abszolút győztes lett ,nem kerül említésre !
    Tény, ettől még ő nyert , és a versenyen két abszolút győzelmével ,a legsikeresebb versenyzőnek mondható !
    Gratulálunk ezúton is Alexa !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárt kapuk nyílnak a Kulturális Örökség Napjain

A Kulturális Örökség Napjain ismét megnyílnak olyan épületek kapui, amelyek az év többi napján csak részlegesen vagy időlegesen, illetve egyáltalán nem látogathatók. Tovább olvasom