Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Vandalizmus a győri játszótereken

Miszlikbe zúztak – megint – egy játszótéri „egységet”. A győri Marcalváros II. lakótelepen.
Nagyméretű, fából készült, már az uniós előírásoknak is megfelelő hintát épített a Komszol a helyi önkormányzati képviselő kérésére a győri Marcalváros II. lakótelepen, a Mécs László u. 10. számú tízemeletes épület mögött, a panelházak közötti igazán szép belső téren. Van ilyen „játszóegység" szerencsére több is. Egyelőre. Mert például ezt az említett hintát, ami három évvel ezelőtt 300 ezer forintba került, a napokban miszlikbe zúzták. Javítani nem lehet, még a tartó betontömböt is kifordították a földből.

Ellopták, felgyújtották

Nem csoda, ha a lakókörzet önkormányzati képviselője, Horváth László azonfelül, hogy bejelentést tett a rendőrségen, módfelett elkeseredett. Tizenegy éve „verekszik" a lakosság érdekeiért, a szebb, emberibb környezetért, aztán mikor megvalósul valami, vandál kezek tönkreteszik.
Hét évvel ezelőtt, szintén képviselői kérésre a kommunális szolgáltató a lakótelepszéli „kiserdőben" felállított vagy húsz fapadot, asztalt: az erre sétálóknak legyen hová leülniük, beszélgetni, eszegetni. A tavasz végére elkészült berendezésekből őszre már semmi se volt, mindegyiket szétverték, soknak ellopták a faanyagát, amelyiknek pedig nem, azt felgyújtották. A szerencsétlenül járt eszközök helyébe lépett, vandálbiztosnak képzelt, beásott nagy farönkök sem bírták sokáig, azokat is kiszedték a földből, amit nem vittek el, felgyújtották.

A faházakat áthelyeztették

A lakótelepi kiserdő (most már az új rendezési terv szerint is megmarad zöldterületnek) kellemes hely lehetne. Négy évvel ezelőtt még faszegélyekkel ellátott futóutat is építettek. Mondjuk? Hát persze, hogy hiányoznak a faszegélyek. Idetartozott még két pihenőház fából, és szintén fából egy kombinált hinta-mászóka. Utóbbit már a felállítása után két nappal erősen megrongálták, s egy éven belül javíthatatlanul szétverték. Többször javításra szorultak a faházak is, mígnem áthelyeztették őket a kiserdőből a lakóházak tövébe. Hiába, ott is rapityára mentek, persze nem maguktól.

A facsemetéket sem kímélték

Négy évvel ezelőtt tekintélyes mennyiségű, 200 facsemetét ültettek el a lakótelepen. Már másnapra ötvenet kitörtek belőlük, azóta is sokon látszik a pusztítás nyoma. Jó néhánnyal pedig a szárazság végzett, mert még az ablakok alatt lévőknek se jutott a lakók jóvoltából egy-egy vödör víz... A kerület képviselője abban reménykedik, valamit segít, hogy közgyűlési döntés értelmében a „panelrendőrség" Marcalváros II-n kap helyet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás felvonulás

A Golgota-emlékműtől fáklyás felvonulás indult vasárnap a győri bazilikába, ahol '56- ra emlékeztek. Tovább olvasom