Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

`Van véleményem` és `Nem adom fel`- rendezvénysorozat

január 22-én, kedden 10 órától kerül sor a győri Rómer-házban (Teleki u. 21.) arra a rendhagyó rendezvényre, amelyet tavaly november 27-én a rossz időjárás és útviszonyok miatt el kellett halasztani, s amely azokhoz szól, akik tenni tudnak vagy tudnának az értelmileg akadályozott emberekért.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával 6 magyarországi civil szervezet értelmileg akadályozott képviselői vesznek részt tapasztalati szakértőként ezen a megbeszélésen, amely éppen abban különbözik a hasonló szakmai konferenciáktól, hogy itt nem mások beszélnek róluk, hanem maguk az értelmileg akadályozottak a saját szemszögükből világítanak rá a gondokra. A győrivel együtt 19 megyeszékhelyen rendezik meg a "Van véleményem" című programot.

A Nem Adom Fel Alapítvány koordonálásával és minisztériumi támogatással zajló program célja, hogy a hazánkban élő több mint 60 ezer értelmileg akadályozott ember mind helyi, mindpedig országos szinten képessé váljon befolyásolni az életével kapcsolatos döntéseket.

Helyi csoportok, majd egy országos érdek-képviseleti parlament létrehozásával hosszú távú esélyt szeretnének teremteni arra, hogy az értelmileg akadályozott emberek a döntéshozókkal folyamatos párbeszédet folytathassanak az őket érintő kérdésekről.

Erre a keddi  győri rendezvényre minden érdeklődő, segítőkész intézményvezetőt vagy magánszemélyt szívesen látnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre sikeresebb az Esküvő

Győr - Sok száz érdeklődő tekintette meg a hétvégén a Zichy-palota negyvenhét kiállítóval… Tovább olvasom