Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Van kiút a válságból? - konferencia

Győr - Van kiút a válságból? címmel egész napos konferenciát rendeznek április 9-én a megyei kamara székházában. Részletek.


A Vértes András vendégelőadásával fémjelzett április 9-i győri konferencia segít a válságban a kiutat, a megoldást kereső kisvállalkozóknak. Az ugyanis biztosnak látszik, hogy a recessziót a fellendülés követi, de addig a vállalkozásoknak változtatniuk kell stratégiáikon. Ehhez adnak hasznos tanácsokat a Van kiút a gazdasági válságból!? című rendezvény előadói a délelőtt és a koradélután folyamán a Nemzetközi Kereskedelmi Központ Baross termében. A gazdasági élet szereplőinek szóló szakmai összejövetelt a Pannon-Work Személyzeti Szolgáltató Zrt., a megyei gazdasági kamara szolgáltatási tagozata és a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület szervezte meg a Kisalföld és a kisalfold.hu  támogatásával.

Részletek >>

Van kiút?
Van kiút?

Müller Sándor, a megyei gazdasági kamara alelnöke úgy véli, manapság még inkább látszik, hogy a vállalkozások egymagukban küzdenek. Pedig gondjaik hasonlóak, sőt, van, aki meg is találja a megoldást, azonban nincs, kinek elmondja, ezért a kamarai összefogás ad reményt a nehezebb időszakban. Hogy hogyan, arról bizonyára egyeztetnek a jelenlévők, akiknek a friss aktuális munkaerőpiaci adatokról Rimányiné Somogyi Szilvia, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szolgáltatási főigazgató-helyettese ad tájékoztatást. Bemutatja a régió, ezen belül kiemelten Győr-Moson-Sopron megye munkaerő-piaci helyzetének alakulását. Röviden összegzi a kialakult gazdasági helyzet enyhítésére szolgáló támogatásokat, pályázati lehetőségeket. Területeiről Lénárt Viktória, a Raiffeisen Bank Zrt. ügyfélkapcsolati menedzsere a támogatott pénzügyi konstrukciók fajtáiról, azok előnyeiről és felhasználási területeiről, Gönczi Zsolt, a Pannónia Kincse Leader Egyesület ügyvezető igazgatója az EU-s pályázati rendszer nyújtotta finanszírozási megoldásokról, lehetőségről beszél.

A rendezvény legérdekesebb része Vértes Andrásnak, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnökének előadása lehet, ugyanis a szaktekintély az aktualitásokat is értékeli, a világ, Európa és Magyarország tekintetében.
– A recessziót a fellendülés követi majd, de ez lassú, fokozatos folyamat lesz, akár 2012-ig is elhúzódhat. Megjelenik újra a kereslet a vállalati szférában, de a bizonytalanság nem tűnik el. Nem tudjuk majd, hogy egy-egy megrendelés teljesítése után lesz-e következő, és ha igen, mikor. Emiatt erősödni fog a hatékonyabb és rugalmasabb foglalkoztatási formák szerepe a munkaerő-gazdálkodásban: a távmunka, a határozott idejű munkaszerződés, a munkaerő-kölcsönzés, a feladatok kiszervezése és a diákmunkaerő igénybevétele – szögezte le Molnár Imre gazdasági tanácsadó már a konferenciára készülve.

Az úgynevezett atipikus foglalkoztatási formák terjedése mellett azonban is valószínűsíthető, hogy a válság miatt a cégek a marketingköltségeiken is spórolni igyekeznek. A Lapcom Kft. szakemberei, Deák Enikő online média tanácsadó és Németh D. László, a kisalfold.hu főszerkesztője ezért a konferencián tanácsokat ad a költséghatékony internetes hirdetéshez.

Olvasóink írták

 • 6. G.D 2009. április 09. 23:18
  „Nem tibi-a , nincs kiút!
  Indulunk a nullánál és akkor lessz!-- Elgondolni is rossza, de jönni fog. ---”
 • 5. tibi-a 2009. április 07. 22:57
  „Igen van kiút!

  Elszámoltatni a rablókat,hazaárulókat és elzavarni őket!
  Magyarország a Magyaroké!”
 • 4. elemér 2009. április 07. 10:05
  „Soros állitja hogy 25 év kellet hogy idejusson a világ és még mindig lefelé megyünk. Mo. az ebben nem főszereplő, de nem is ártatlan.”
 • 3. nane 2009. április 06. 20:07
  „Talán a befelevezető utat nem kellett volna végjárni,és akkor nem kéne a kiutat kersgélni,a sok okostojás kockafejnek.Itt mindenki nagyon okos, milliós prémiumokat,jótanácsdíjakat vesznek fel,de mivan akkor ha nem jó, hanem rossz a tanács.Még senkivel nem fizettették vissza...Nekem is van egy jótanácsom...”
 • 2. elemér 2009. április 03. 06:04
  „Letárgyalta a kiutat G-20 dióhéjban. Több pénzt IMF és a sujtott országoknak, nagyobb nemzetközi ellenörzés és koperáció a pénzügyi piacon, kiskapukat az adómentesitésröl nem tudták bezárni. Obama félrehivta a kinai jancsit és az okoskodókat hogy legyen egy közös szerzödés. Tudnillik Hong Kong és Macao köztudott adómentes helyek, ami a kinaiaknak smakkol. Tehát ellenezték a kiskapuk bezárását. Obama nélkül hazamehettek volna a G-20 részvevök lógo orral. Most repeszthetnek otthol hogy sikeres volt a találkozó. Megoldották még az OTP problémáit is. Megmentették a forintot Sorostol.”
 • 1. elemér 2009. április 01. 23:13
  „Igen van kiut, és azt Obama készitti nektek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudásgyár épül a Széchenyi-egyetemen

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 6,5 milliárd forintos uniós és állami támogatást… Tovább olvasom