Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Van ''civil élet'' a megyeszékhelyen

A napi feladatok megoldását a győri Civil Szolgáltató Központ támogatásán keresztül segíti, ahol könyvelési, jogi, informatikai, adózási stb. szakemberek állnak rendelkezésre.
A Kisalföld 2006. július 18-i számában Borkai Zsolt fideszes polgármesterjelölt fórumáról írt tudósításunkra Schmidt Péter, a civil szervezetekkel kapcsolatot tartó alpolgármester az alábbiakban kíván reagálni: „Ismertek a városvezetés előtt a több mint 320, Győrben működő civil szervezet problémái, hiszen egyrészt rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a nonprofit szférával, másrészt önkormányzatunk is számos civil szervezet tagja, közhasznú alapítvány működtetője, és lehetőségeihez mérten több formában is támogatja a helyi civil szervezeteket."

Az alpolgármester így folytatja: „Az önkormányzat anyagi támogatás mellett évente több alkalommal tájékoztató fórumot, tanácskozást tart az aktualitásokról, illetve a civileket érintő döntésekről.

A napi feladatok megoldását a győri Civil Szolgáltató Központ támogatásán keresztül segíti, ahol könyvelési, jogi, informatikai, adózási stb. szakemberek állnak rendelkezésre – ingyenesen. Havonta – ugyancsak az önkormányzat támogatásával – az adatbázisba jelentkező szervezetek Civil Hírlevelet kapnak a pályázati lehetőségekről és egyéb hírekről. Immár három éve jelenik meg Civil Paletta című kiadványunk, amelyben minden szervezetnek ingyenes lehetősége nyílik a bemutatkozásra, támogatáskérésre – nyomtatott és elektronikus formában is.

A szakmai munkában mind az önkormányzat (közgyűlési napirend témájára javaslattétel, véleménynyilvánítás lehetővé tétele, bizottságok ülésére meghívás), mind a polgármesteri hivatal számít a civilek együttműködésére. Feladatátadási szerződést több szervezettel is kötöttünk, ez azonban nagy körültekintést, az átvállaló részéről pedig komoly szakmai, tárgyi és személyi feltételek biztosítását igényli. Mindezeken túl további kedvezményeket is biztosítunk a civil szervezetek működéséhez, rendezvényeik megszervezéséhez és lebonyolításához pl. ingyenes terem-, helyiség-, infrastruktúra- vagy technikaieszköz-használattal."

Végül így zárja: „Hallottunk már példákat más önkormányzatokról, akik »jobban« támogatják civiljeiket, de ilyen – egyébként örvendetesen – nagyszámú nonprofit szervezet segítése nem egyszerű feladat. A fenti, korántsem teljes körű felsorolás mutatja, hogy van együttműködés az önkormányzat és a civil szervezetek között, véleményünk szerint ez a pontosítás mindenképpen szükséges annak érdekében, hogy a hír ne csupán a választási kampány része legyen."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: ''A csarnokügy tipikus''

A Kisalföld cikke nyomán (Az egyetemi csarnok fél… Tovább olvasom