Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Van, aki elhozza a valkói családot

Ki hozza el a valkói családot? – szombati cikkünk ezzel a kérdéssel és burkolatlan segítségkéréssel kezdődött...

Szerencsére hamar kiderült: már aznap sikerült megoldani a nyolc gyermeket nevelő Gulyásék problémáját. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke és Rotaridesz Miklós gyömörei vállalkozó ugyanis jelezte a tápszentmiklósi polgármesternek: Gulyásék költöztetését közösen megoldják. Utólag derült ki, hogy rajtuk kívül csaknem kéttucatnyian jelentkeztek, hogy segítenének.

A cikk arról szólt, hogy Tápszentmiklós újabb családnak biztosítana két évig ingyenes lakhatást, cserébe azért, hogy a gyerekek a helyi iskolába, illetve óvodába járjanak.

Gulyásék, akik jelenleg Valkón (Tápszentmiklóstól 145 kilométerre) egy egyszobás lakásban élnek albérletben, akár már most jönnének, de a költöztetést önerőből nem tudják megoldani. Az alelnök és a vállalkozó összefogásának hála, azonban most már biztos: május végén ők megérkeznek Tápszentmiklósra.

Kara Ákos annyit fűzött a történethez: „Ez részünkről csak kis segítség, az igazán nagy támogatást a helyiek adhatják meg Gulyáséknak, ha befogadják őket, ahogy a korábbi, dunaújvárosi családot is, mely már a településen él."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tudná elhozni a valkói családot?

A tápszentmiklósi akció folytatódik, újabb nagycsalád költözhet az egyik önkormányzati lakásba, de ahhoz, hogy Gulyásék el tudjanak jönni, segítség kell. A polgármester olyan vállalkozót keres, aki elhozná a család bútorait Valkóról. Tovább olvasom