Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Vámosszabadi menekülttábor - A BM tárgyalna a folytatásról

További tárgyalások keretében döntenek a vámosszabadi átmeneti befogadóállomásról - közölte a Belügyminisztérium (BM) hétfőn.

Közleményük szerint Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn fogadta Vámosszabadi képviselőit. A tárgyaláson a belügyminiszter ismertette a nemzetközi migrációs helyzet alakulását.

Az egyeztetésen javaslatok hangzottak el, elfogadásukhoz Vámosszabadi képviselő-testületének döntése szükséges. A javaslatokról a BM és vámosszabadi képviselő-testület további tárgyalásainak keretében fognak dönteni a közeljövőben - írták a közleményben.

A település és a Belügyminisztérium tavaly július 23-án közölte az MTI-vel: Vámosszabadi hozzájárul ahhoz, hogy a külterületén lévő volt munkásszálló épületében - elsősorban családok elhelyezésére alkalmas - befogadóállomás létesüljön és működjön ideiglenesen.

A helyiek korábban többször is tiltakoztak a létesítmény ellen.

Buruzs István, a menekülttábor létesítése ellen tiltakozó civil mozgalom egyik vezetője tavaly augusztusban arról beszélt: a kormányzati szervekkel folytatott tárgyalásokon az a benyomásuk alakult ki, hogy "ebből egy bezzegtábort akarnak csinálni", így "nagy valószínűséggel béke lesz" a bevándorlók és az 1600 lelkes szigetközi település lakói között.

Akkor azt mondta, a kormányzat ígérete szerint márciusban áttekintik a helyzetet, és utána születik döntés a tábor fennmaradásáról vagy bezárásáról.

Az első harminc menedékkérő taaly augusztus 5-én érkezett meg a Vámosszabadi szélén, közvetlenül a magyar-szlovák határ közelében kialakított nyílt állomásra, amely 216 ember befogadására alkalmas.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személygépkocsi és teherautó ütközött az M1-es autópályán Győr előtt

Közúti közlekedési baleset történt hétfőn délután az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán… Tovább olvasom