Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Változzunk! Szövetség az éghajlat védelmében

Csatlakozásra biztatja az önkormányzatokat a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség.

A győri székhelyű szervezet – sok más mellett – honlapján szakmai tanácsokkal, adatbázissal segíti a környezettudatos településeket.

˝Változik az éghajlatunk, változzunk mi is!˝ Ezzel a szlogennel hívja fel a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az önkormányzatok, közösségek, szervezetek figyelmét arra, hogy mit és miként tehetnek a klímaváltozás saját környezetükben is tapasztalható következményei ellen. A Reflex Környezetvédő Egyesület és más meghatározó zöld civil szervezetek által alapított országos szövetséghez megyénkből Kajárpéc, Kópháza, Kunsziget és Tényő után a napokban a megyei önkormányzat is csatlakozott.

Lajtmann Csaba, a Reflex programvezetője elmondta: a szövetség célja, hogy összefogja, segítse és hatékonyabbá tegye azokat az éghajlatvédelemmel kapcsolatos, a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését szolgáló közösségi kezdeményezéseket, fejlesztéseket, amelyek társadalmi szervezetek és önkormányzatok közreműködésével valósulhatnak meg.

A közösségek – települések és társadalmi szervezetek – a szövetséghez az alapszabály elfogadásával csatlakozhatnak.
A szövetség tagjai elsősorban kül- és belföldi tapasztalatcseréken ismerhetik meg a klímavédelemmel kapcsolatos pozitív példákat, helyi erőfeszítéseket, illetve a települések csatlakozhatnak azokhoz a helyi, országos és európai klímakampányokhoz, amelyek közül a több városban bemutatott Jégkocka-akció vált a legnépszerűbbé. Mindemellett az éghajlatvédelmi kérdésekben felkészült szakemberek állnak a helyi közösségek, önkormányzatok segítségére, számukra tanácsadást és szakmai segítségnyújtást biztosítanak. Ezenkívül a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség nemrég nyert pénzt a szaktárca zöldforráspályázatán ahhoz, hogy a települési önkormányzatok éghajlatvédelmi projektjei vetélkedhessenek egymással a ˝legjobb˝ címért.

A közösségek – települések és társadalmi szervezetek – a szövetséghez az alapszabály elfogadásával csatlakozhatnak, amelyben vállalják, hogy a célkitűzésekkel egyetértve, az éghajlatvédelmi szempontokat figyelembe véve folytatják tevékenységeiket. Jelentkezni a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség címén (9024 Győr, Bartók Béla út 7.), illetve az eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com drótpostacímen lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az egyetemi öregdiák magazin

Küllemében megújult a Széchenyi István Egyetem öregdiákoknak szóló lapja, a Széchenyi Alumni… Tovább olvasom